bugün

saf türk kanı

iki bakımdan ele alınabilir:

-Türklerin büyük oranda -Avrupalı milletler gibi- hiç bir ırkla melezleşmemesi, eğer bu bakımdan ele alınıyorsa doğrudur.

-Diğer anlamda ise, Türk ırkının hiç bir şekilde başka ırklarla karışmadığını iddia etmek ilmi değildir. Bu Türk ırkçılığı ile Alman ırkçılığını birbirine karıştırmaktır.

Bir de Türklerin Anadolu milletleriyle karışıp, piçleştiğini iddia edenler ya cahil ya da soyu bozuk türk düşmanlarıdır. Defalarca söylemekten yoruldum artık, siz hiç mi Türkmen göçü diye bir şey duymadınız?

Atatürk mü diyorsunuz? Yani Türk Tarih Tezi. O dönemdeki tüm alimler Hititlerin, Sümerlerin Türklerin ataları olduğu iddia etmiştir. En ırkçı bilineninden en kaypağına. Mesela Rıza Nur da meşhur Türk Tarihi'nde bunun aynını der, Falih Rıfkı'da Türk Tarih Kongresi'nde bu tezi inkar eden Zeki Velidi'ye karşı cephe almıştır.

Ama Atatürk'ün buradaki amacı Türklerin melez, piç olduğunu iddia etmek değil, tarihteki nice ırkların aslında Tur ırkından olduğunu ispat etmektir. Bu heralde nasıl ki Rıza Nur'u o dönemde Türkçüler arasına sokuyorsa, Atatürk'ü de o şekilde Türkçülük ülküsünün dahiline sokar.

(bkz: büyük türkmen göçü)
(bkz: türk ırkçılığının esasları)