bugün

kılık kıyafet devrimi

kendi içerisinde bütünlük içeren türk devriminin aşamalarından bir tanesidir. bu veya diğer devrimleri eleştirmek için tekillikten ziyade bütünlük esası benimsenmelidir. yani bu devrimi gereksiz görüp, misal harf devrimini gerekli görmek tutarsızlığı ifade eder.

hedefini modernlik ve çağdaş dünya olarak belirleyen kurucu ve fikir arkadaşlarının bu ve buna benzeyen eylemlerini eleştirmek yerine, bir veya birkaç adamın bu kararları vermesini ve uygulamasını eleştirmek bence daha mantıklıdır, eleştiren arkadaşlara duyurulur. yani, dünya üzerinde meydana gelen birçok olay iktidar ve güce sahip olma üzerine kurguludur. çağdaş ve modern bir hayat yaşamak isteyenler -türkiye örneğinde- kurucunun fikirlerini savunur, bunlardan ilham alır. istemeyenler de kendi hayat tarzlarına uygun bir kişinin fikirlerini savunur ve ondan ilham alır.

birşeyi tartışmaya açmak veya tartışmaktan ziyade ne uğruna tartıştığımızda önemli. gerçekçi olmak gerekirse, kurucunun fikir ve icraatlarını beğenmeyen kişiler sanmıyorum ki kurucu gibi böyle bir ülkenin kurucusu olma fırsatını yakalasalar kendi hayat görüşlerine paralel böyle kanunlar çıkarmasınlar.
güncel Önemli Başlıklar