bugün

istanbul un fethi

Tarihi bir olay olmasından öte adı tarihten günümüze kin taşımak amacıyla kullanılan bir islamcı/milliyetçi propaganda malzemesidir. Çocuklar için hazırlanan bir kutlama programında :
- Bolca hristiyanlara küfür edilir. ( Hristiyanların haçlarını nasıl devirdiklerinden, kaleye bayrağı nasıl dikdiklerinden bahsedilerek)
- Bolca palavra atılarak elde edilen zafer dini semboller ve laf salataları ile süslenir ve tarih bilimin içine sıçılır.
( Gemileri yağlı kızaklar ile haliç'e indirmekten tutun da içeri girdikten sonra sanki yağma yapılmamış ve hristiyanlarca çok sevilmiş olmak gibi)

Bir de vakit gazetesi yazarımsısı Abdurrahman Dilipak gibi "yılın 3 günü(1 mayıs, 19 mayıs, 27 mayıs) onların günü, bizim ise sadece 1 günümüz var o da 29 mayıs" cümleler ile ötekileştirmenin(faşizmin) beyanatını yapanlar var.

Edit: Unutmadan ekleyelim. Bir de peygamber hadisleri ile desteklenen lüzumsuz çıkarımlara da gebe olur kutlama programları. "Kostantiniye(istanbul)muhakkak fethedilecektir. Onu fetheden emir ne güzel emir; onu fetheden ordu ne güzel ordudur." - Fetih Hadisi. *
güncel Önemli Başlıklar