bugün

serdar kılıç

yapımcılığının yanı sıra, sertifikalı hayatta kalma uzmanıymış bir de kendileri, az önce eşelenirken öğrendim. pek alâ.

bütün vasıfları ve dünyalar bir kenara, öğretme yeteneği bir kenara.. sanırım öğretme hissinden besleniyor ruhu, yoksa hiçbir eylem bu kadar pozitif elektrik yükleyemez öğreniciye. nasıl anlatılır bilmiyorum da, elektriği süper. ve öğretmek gerçekten de bir sanat.

haftada bir sky türk'te yayınlanan içimdeki doğa adlı programıyla, doğayla/televizyonla arası her durum ve şartta limoni olan bünyeyi bile ekran başında esir ediyor. bu gece salyangoz falan topladı avucunun içine negzel. ama ben en çok, doğadaki azami şartlarla kar hediği yapmayı öğretirken hayran oldum şahsına. öğretmek sanat evet, bi de tevazuya bulanınca tadından yiyemiyor öğrenici. hoş.

mesela biz doğayla sevmiyoruz birbirimizi pek, kar hediğine ihtiyaç duyacak atraksiyonlarda bulunacağımı da sanmıyorum kolay kolay. soğuk moğuk bozar beni, aman! ama bu adamın yaptığı programa odaklanmak işten bile değil. hele ki; mübalağasız bütün tv kanallarındaki kopyacı zihniyetle ve albüm çıkaran herhangi insanları bile sanatçı kisvesine büründürüp popüler kültüre hizmet eden formatlarla kıyaslayınca.. yaptığı çok güzel bence.