bugün

halepçe katliamı

Baba Bush'un katkilariyla, Saddam serefsizinin 5.000 Kürt'ü katlettigi tarih..
Kimyasal bombalarla ( hardal gazı, Sarin; sinir gazi ) Kürtleri katletmis, 120.000 Kürt'ün ülkeyi terketmesine neden olmustur. Ucak kullanimi yasak oldugu halde, Saddam helikopterlerle kimyasal bombalari atmisti.

Bir zamanlar herkesin unutmak istedigi, sessiz kaldigi katliamdir bu.
Amerika korkusundan kimsenin agzini dahi acamayacagi, protesto edemeyecegi katliamdir bu.

Saddam'in gögsünü gere gere, 5000 Kürt'ü öldürüp, insanlari evsiz, cocuksuz, yersiz yurtsuz birakmistir. Ve Amerika bunu Irak'i özgürlestirme olarak görüyordu!

Ve simdi Irak'ta ki Kürtler bu Amerika'nin yaptigi kalleslikleri görmezden gelip, onlara inaniyor, güveniyor ! Yeniden Amerikan emperyalizmine bogun egiyorlar ! Onlari kandiran Barzani'ye, Talabani'ye inaniyorlar ! Bir köle gibi hayatlarini sürdürmeye devam ediyorlar.

Ülkemizin o zamanlar Kürt'lere yapilanlari es gecip görmemesi, insanlarin susup kalmasi ne kadar aci degil mi ? Irak'ta ölen insanlar icin, Gazze'de ölen insanlar icin, Lübnan'da ölen insanlar icin Amerikan emperyalizmine beddua edenler, o dönemde olaylari görmezden geliyorlardi. Onlar sahte müslüman miydi ? Onlar insan degil miydi ? Onlar sizin kardesiniz olarak betimlediginiz Kürtler degil miydi ? Iste böyle bir dönem de, böyle bir katliam gerceklesmistir.
Bu katliami unutmamak, unutturmamak icin elimizden geleni yapmaliyiz.

http://upload.wikimedia.o...commons/a/a7/Halabja1.jpg

http://www.konyatv.com.tr/hbr/DPVqGjjO.jpg

http://bp2.blogger.com/_7...7e+katliam%C4%B1+-+10.jpg