bugün

ermeni soykirimi yalani

bunun yalan olduğunu ispatlayan bir kaç temel ispat geliştirmek gerekirse,

1) hovhannes katchaznouni (ermenistanın ilk başbakanı) nın budapeştede açıkladığı manifestodur. bu kişinin yayınladığı manifestoda ermenilerin nasıl ruslarla birlikte türklere saldırdıklarının rus ilerlemesini kolaylaştırmak için nasıl ayaklanmalar yaptıklarını, bütün türk gençlerinin rus cephesinde savaşırken savunmasız kalan türk köylerindeki kadınlara ve çocuklara ermenilerin yaptıklarından onur duymadığını belirtmiştir. yaptıkları en büyük hatanın rusya ve ingilterenin denizden denize büyük ermenistan vaadlerine inanıp türklere saldırmak olduğunu belirtmiştir.

2) Sevk Olunan Ermenilerin Yollarda Korunmaları, Bunlara Saldıranların Cezalandırılmaları konusunda osmanlı devletinin vilayetlere verdiği emir.
emrin orjinal metni
http://www.ermenisorunu.gen.tr/turkce/arsiv/006.html

ermeni konvoylara uygunsuz davranan jandarmaların cezalandırılması
http://www.ermenisorunu.gen.tr/turkce/arsiv/009.html

Tehcir Sırasında Ermenilere Zarar Verenler Hakkında Soruşturma Açılması
http://www.ermenisorunu.gen.tr/turkce/arsiv/016.html

bu ve bunun gibi bir çok belge zaten "soykırım" ifadesinin yalan olduğunun kanıtıdır. zira osmanlı hükümetinin ermeni soyunu yok etmek gibi bir amacı olsa ermenilerin korunması için fetvalar vermez ermenilere saldıranları asmazdı.

3) http://img6.imageshack.us...5/yalanermenidosyas3q.jpg
bu resim ermeni yalanlarından bir tanesidir. ermeni siteleri bu resmi pek çok yerde kullanmıştır. ancak bu resim macaristanda Nazi Arrow Cross Men Party in Hungary tarafından katledilen bir yahudidir. ve aynı resmi "holocoust" yani yahudi soykırımı müzesinde bulabilirsiniz. ancak ermeniler bu resmi türkler tarafından öldürülmüş bir ermenin resmiymiş gibi bir çok yerde kullanmaktadır.

4) http://img11.imageshack.u...sniformalturklerfakee.jpg
bu da bir diğer ermeni yalan belgesidir. zira resimde gördüğünüz öldürdüklerinin başında resim çektiren askerler rus üniformalı askerlerdir. kısaca aslında kendi katlettikleri türkleri, kendileri katledilmiş gibi resmetmişlerdir. he bazıları rus üniforması giymiş türk askeri olamaz mı diyorlardır. onlara öncelikle saçmalama demek istiyorum ama ilave olarak yerde yatan ölüler dikkatle incelendiğinde sünnetli olduklarının da belirlendiğini belirtmek istiyorum.

5) http://img15.imageshack.u...0/atatrkphotosopyalan.jpg

bu resim hakkında yorum yapmaya bile gerek olduğunu düşünmüyorum zira açık ve net bir şekilde atatürkün resmi ile oynayarak sahte bir resim yapmışlar. bu ve bunun gibi daha onlarca sahte döküman var.

6) ermenistanın hiç bir uluslararası mahkemeye başvurmamış olması ve buna ek olarak bizim de iki tarafın tarihçileri ile yapılmasını istediğimiz toplantılardan kaçması. zira bu tarz fake belgelerle hiç bir tarihçiyi veya mahkemeyi kandıramazsınız. o yüzden ermenistan uluslararası mahkemelerden kaçar onun yerine tarihten hiç birşey anlamayan arnold gibi politikacıları bu belgelerle kandırmayı dener.

7)kendi ilk başbakanlarının da belirttiği gibi techir kanunundan önce van, erzurum, elazığ isyanlarının olmuş olması ve bu saldırılardan dolayı bu şehirlerin ruslara teslim edilmesi. zira bazı ermeniler bu gibi şehirlerde kendilerini savunmak için saldırdıklarını söylemektedir lakin o şehirlerde eli silah tutan her müslüman cephede olduğundan kendilerini kadın ve çocuklardan mı savunmaktadırlar acaba. yoksa korumasız şehirlerde kadın ve çocukları katletmektedirler mi acaba? rusya ile yapılan savaşta cephedeki askerlere hiç bir şehir destek gönderememesinin sebebi ermeni çetelerdir. tren yolları patlatılmış, orduya lojistik destek sağlanamamıştır, telgraf telleri kesilmiş ordudun iletişimi kesilmiştir. daha da kötüsü cephedeki askerlerin anası babası çocuğu cephe gerisinde ermeni çeteler tarafından öldürülmüş karılarına tecavüz edilmiştir bu da cephedeki ordunun morelini de sıfıra indirmiş. ruslara karşı savaşmaktansa köyüne dönüp ailesini koruma isteği uyandırmıştır. zira bu başarılarını ermeniler paris konferansında kendilerine toprak verilmesi için yaptıkları konuşmalarda kendileri belirtmiştir.

bu ve benzeri saldırılarından sonra osmanlı öncelikle bu çetelerin ele başlarını yakalayıp savaş sırasında sorunu büyümeden çözmek istemiştir ancak yakalanan ermeni elebaşları olayı çözmeye yetmemiş bunun üzerine osmanlı hükümeti cephe hattına yakın olan bütün ermenileri techir ettirmiştir. zira ilk ermeni başbakanı da osmanlı yapması gerekeni yaptı, eğer yollarda ölen yüzbinlerce masum ermeni için bir sorumlu aramak gerekiyorsa öncelikle daşnak partisinin suçlu olduğunu söylemeliyim diyerek olayı oldukça güzel analiz etmiştir.
güncel Önemli Başlıklar