bugün

osmanlı türk değildir

hanedanın milletine göre imparatorluğun milleti değişmez, bizans imparatorluğu nda da suriye hanedanlığı dönemi vardır ki, hanedan isimlerinden de anlaşılacağı üzere italya nın yakınından bile geçmemektedirler, ama buna rağmen kurulduğu 4. yydan aradaki bazı geçiş dönemlerini saymazsak, yıkıldığı 15. yya kadar başa geçen bulgarlar, ermeniler, rumlar vs. gibi farklı milliyetlere rağmen her zaman bizans imparatorluğu olarak anılmış, hiç kimse bizanslıların bizanslı kimliğinden şüphe duymamıştır.

ulus devlet kavramının olmadığı bu dönemlerde bizans için savaşan türkler olduğu gibi farklı pek çok millet de farklı devletler için savaşmıştır.

osmanlının hakim unsuru türklerdir, ama herkes türktür diyemeyiz, herkes osmanlıdır daha uygun olur, ama tartışılmayacak konu devletin türk devleti olduğudur. 18. yy a kadar milliyet kavramı yerine din kavramının daha etkin olduğu görülmektedir.

ayrıca yukarda verilen örneklerden birinde padişah analarının yabancı uyruklu olmasından ve bu yüzden türk olmadıklarından bahsediliyor, bu mantıkla bakıldığında avrupada ki hiçbir devletin hanedanlığının o milletten olduğu söylenemez, dönemin mantığına göre tüm hanedanlar birbiriyle ittifaka girmek için ilk olarak akrabalık bağı kurmuşlardır.
güncel Önemli Başlıklar