bugün

atatürk ün ateist olma ihtimali

atatürk'ün müslüman olma ihtimali kadardır. kesinlikle ihtimal dahilindedir çünkü bugüne kadar bu tezi destekleyen ya da desteklemeyen somut bir kanıt ortaya konulamamıştır. aslında en güzeli de budur. çünkü dini bir niteliği bulunmayan bir insanın vicdani özgürlüğü kimseyi ilgilendirmez. yani atatürk dini bir simge değil ki biz onun dini görüşünü araştıralım. mustafa kemal müthiş bir askeri deha, ileri görüşlü bir devlet adamıdır. bize bıraktığı miras vatandır. atatürk bir yanlış yapmışsa tabiki bunu eleştirelim, eleştirelim ki daha ileriye gidebilelim. zaten eminim kendisi de gençliğinden bunu isterdi. mustafa filminde gözümüze sokulan meclis konuşmasına göre insanlar anında ateist etiketini yapıştırıyorlar. diyelim ki gerçekten böyle bir konuşma yaptı, nerden biliyorsun ateist olduğunu, belki de deistti. ama küçük beyinlilere göre ateist, deist, budist gibi ayrımlar olamaz. ya müslümansındır ya da ateist, değil mi küçük yavrularım? şimdi koşun ev ödevlerinizi bitirin. entrynin bundan sonraki kısmı sizin ilgi alanınız değil. çünkü sağduyulu olmayı öğütlüyor.

insanların değerlerini, bu değer ister atatürk olsun ister hazreti muhammed olsun ister desteklediği futbol klubü olsun, karalamak için lütfen bel altına vurmaya çalışmayalım. zira gerçekten komik duruma düşüyoruz.
en başta belirttiğim gibi atatürk'ün ateist olma ihtimali, müslüman, hristiyan, budist hatta ve hatta mormon olma ihtimaliyle aynıdır. ve bu ihtimal de hiçbir allah kulunu ilgilendirmez. (bkz: nokta)
güncel Önemli Başlıklar