bugün

nar bülbülü

uktecinin notu: ??

ukteyi veren: gimenez (20.11.2008 20:28)

sinekkapangiller (Muscicapidae) familyasına ait bir kuş türüdür. -10 derece soğuğa dayanıklı tüylerle kaplanmıştır. ki bu daha nar'ın yetişebileceği en son sıcaklık derecesidir. evet, nar bülbülü nar ile beslenir. nar bulabilmek için latin amerika'dan kaliforniya'ya büyük sürüler halinde göç ettikleri dahi görülmüştür.

Birçok diğer ötücü kuş gibi nar bülbülü de, narlara zarar veren böcekleri yiyerek bu bitkilerin gelişmelerine katkıda bulunur. Bilinen tek doğal düşmanı nar yiyen canavarıdır.

ayrıca yahudi inancına göre nar doğruluğu temsil eder. Bir inanca göre göre, Adem ile Havva'ya yasak olan cennet meyvası elma değil, nardır. Hristiyanlar'ın dini süsleme sanatında nar, sıklıkla kullanılan bir motiftir. Papaz giysilerinde, oda duvarlarına asılan dinsel süsleme amaçlı kumaşlarda ve metal işlerinde nar motifine rastlanır. Kuran'da nar sözcüğü 3 kez geçmektedir: Enam Suresi 99 ve 141, Rahman Suresi 68. Bunların ilk ikisinde nar, Allah'ın yarattığı güzel şeylerin bir örneği olarak verilmiştir, üçüncüsünde ise cennetteki bir meyve olarak anlatılmaktadır. bu sebeptendir ki nar bülbülü saygı duyulan, sevilen bir kuştur.
güncel Önemli Başlıklar