bugün

yazarları sinirlendiren olaylar

hayatı zorlaştıran insanlardır. ben çok zekiyim çok farklıyım gibi iddialarım yok ancak insanların yüzde 70 i aptallardan oluşuyor. ve bu aptallık öyle allah vergisi falan değil tamamen insanların kendi tercihleri ile filizlenen aptallıklar.

bir insan bir yerde çalışıyorsa o insana para ödenmesinin sebebi işlerin halledilmesi içindir. yani atıyorum bir kamu kurumunda memur isen seni o masanın başına "sorunları çözesin" diye oturturlar. maaş dediğimiz olayda bu sorunları çözesin diye verilir. bizim insanımız maalesef ki o oturtulduğu masaya kendisine gelen insanların problemlerini çözerek çarkın dönmesini sağlaması için değilde kendisine gelen insanların problemlerine yeni problemler eklemek ve çarkın anasını bellemek için oraya oturtulduklarını zannediyorlar.

kurum ismi vermeyeceğim ama istanbuldaki büyük ve çok bilinen bir kuruma bağlı çalışıyoruz. biz taahhütçüyüz yapılan işleri projelendirerek kuruma sunuyoruz. o kurumdaki diğer mühendisler ise bu projeleri inceliyorlar ve tasdik ediyorlar. işleri tamamen bu. o kuruma alınmalarının ve o mührün ( digital ve e imzalı tabi son 8-9 senedir ) kendilerine teslim edilmesinin amacı çarkın sağlıklı ve aksamadan dönmesini sağlamak. bir proje önlerine düştüğünde ellerindeki şartnameye uygun ise direkt onaylarlar. değilse eksikleri yazıp geri gönderirler. sen de sistemden onu görür eksikleri giderir tekrar yollarsın ve normal olarak tasdik etmelerini beklersin. ancak bizde işler böyle ilerlemiyor arkadaş.. proje inceleniyor eksik bulunursa reddediliyor. eksikleri giderip tekrar gönderiyorsun bu sefer ilk rapora yazmadıkları yeni eksikler yaratıp gene reddediyorlar. la havle diyorsun onları da tamamlıyorsun gene gönderiyorsun bu sefer ilk 2 seferde yazmadıkları yepyeni eksiklerle gene reddediyorlar. 4 s kuralı var mecbursun tekrar eksikleri giderip gönderiyorsun bambaşka eksikler çıkartıp gene reddediyorlar. sinirlenmeyi falan geçtim insan kanser olur amk yerinde. lan oğlum sizin işiniz yürüyen arabanın tekerini patlatmaya çalışmak değil sizin işiniz yürüyen arabanın tekerine taş değmesin diye bir şeyler yapmak. doğru birdir tektir. ilk seferde yazmadığın şeyi "aa ben unutmuşum yaeaea çok pardon" diyerek 2.3.4. seferlerde yazamazsın. sadece iş olarak ticari olarak değil ahlaksal olarak da yapamazsın. 1 tane projeyi onaylatmak bazen 3 hafta sürüyor 1 ay sürüyor. onca emeğe onca paraya onca zaman kaybına yazık değil mi lan. insanların iğrenç egoları yüzünden millet kanlı bıçaklı oluyor çünkü işin içerisinde on binlerce yüz binlerce hatta bazen on milyonlarca liralık yatırımlar var çocuk oyuncağı değil bunlar..