bugün

irem derici nin sahnede domalması

Arkadaş bizim neden ciddi anlamda sahnesine özen gösteren, şarkılarında ve danslarında mükemmellik arayan sanatçılarımız yok?

Şimdi derici'nin O kalçalarını dayadığı kişi dansçısı doğru muyum? Bakın ben rihanna, beyonce, lady gaga vs gibi dünyaca kadın ünlülerin canlı performanslarını izlemeyi çok severim. Onlar şovlarında bu hareketlerin bin kat daha seksilerini, daha estetiklerini yapıyorlar. Ama aklıma şu takıldı.. örneğin rihanna da kalkıp koreografi diye dansçısına kalçalarını dayıyormuş "gibi" yapıyor ama asla temas etmiyor. Beyonce desen öyle, nicki minaj desen öyle.. hepsi o duruşu misalen yapıp olabilecek en seksi hallerini sergilerken, akıllıca bestelenmiş ve böylece geniş kitleler tarafından dinlenen güzel şarkılarını söylüyorlar.

E şimdi ben soruyorum bizim bu garip sanatçımız neden dansçısının içine içine girmiş? Bi de ne estetik duruyor, ne seksi duruyor.. Yani kızgın erkek filin önünde domalan yine bi o kadar kızgın dişi filin çiftleşmelerini izliyor gibiyiz. Cidden çirkin duruyor, aşırı. Hani madonna da, jlo da kalçalarını dansçılarına dayıyorlar ama biz onların bu hareketlerini izlerken oha ne kadar seksi diyoruz. Şimdi de buna bak aq.

Tabi bu dediğime sahne elbisesinin ucuzluğu ve sahneye uygun olmayışı da etki etmiyor değil. Sahne elbisesi.. bahse varım ki, sahnesini izlemek için belki de şehir değiştirip gelen insanlar daha gösterişli giyinmişlermiş.. hem koreografisi, hem elbisesi, hem şarkıları.. estetikten, güzellikten, mükemmellikten oldukça uzak ancak "sanatçımız" tabi ki türkiye'de buna rağmen ünlü olup sanatçı vasfına nail olabiliyor. Neden? Çünkü halkın büyük çoğunluğu bu saydığım 3lüye değil de bunun olay yaratan laflarını ve farklı buldukları kişiliğini görüp duymak istiyorlar. Ha bir de arada sırada çıkardığı, daha doğrusu para verip satın aldığı, aşk hakkında akıllıca yazılmış(!) şarkılarını dinlemek istiyorlar.

Öf umarım şu yazdığımı okursun da, artık yurtdışına keyif için değil, kendine iyi dansçılar, yapımcılar, tasarımcılar bulmak için çıkarsın irem.. zira bok gibi paranız var ama hala bok gibi sanatçılarsınız.