bugün

sahne adı gibi bir isme sahip olmak

hayata 1-0 yenik başlamaktır gibi klişe bir tabir kullanmayacağım bu durumu tanımlamak için.. daha çok, şöyle anlatayım, fenerbahçe 4-0 gerideyken dakika 85'te oyuna giren semih şentürk olmaktır.. takımını kurtarman beklenir senden.. başarılı olman imkansızdır ama yine de bekleyen bekler..
neyse ki semih'in isminde bir falso yok.. benim ismim ateş..
hahahaha evet travesti ismi gibi hahahaha evet evet etiler'de sahnem var bu gece.. gülün gülebildiğiniz kadar pis herifler.. ben her türlü tepkiye idmanlıyım cürrüm kadar yaralayamaz beni seviyesiz şakalarınız.. ama yine de hiddetleniyorum arada.. ana adı normal, baba adı normal, bu ikisi sevişmiş sonra da demişler ki ''öyle bir isim koyalım ki bu çocuğa zorluklarla başedebilmeyi küçük yaşta öğrensin, donanımlı bir birey olsun.. eğer başaramazsa da sinir harbi geçirip intihar etsin yenisini yaparız teheey..''

başardım başarmasına ama çektiğim zorlukların tecrübeleri baki kaldı..
ilkokul düzeyinde adımı belirtince aldığım tek tepki antipatik popçu çelik'in 'ateşteyim ateşte ateşte' dizelerine sonuna bir de 'hehehe' eklenmiş versiyonu oluyordu.. sorun çıkmıyordu, yumruk atıyordum geçiyordum..
ortaokulda ise devir değişti, e tabi çelik de değişti.. artık hakan peker, sevenler ve amına koyduğum arkadaşlarım için söylüyordu: ''ateşini yol-la bağğnaa dam dam-dam dam-dam damm!'' yumruk stratejisine devam ettim..
lise zamanları ise daha cinsel içerikli espriler, efendime söyliyeyim ''ateşe odunu soktun mu?''lar falan başgöstermeye başladı.. artık cümlenin sonuna eklenen gülme efekti de ''hohohohoho amına goyyuum..'' a kaymıştı.. ayrıca yumruğa karşılık da geliyordu.. zor zamanlardı..
üniversite sürecinde ise fast food sektörü ağzıma sıçtı.. ilk önce mc donald's (ki kendilerinin gelmişini geçmişini sikeyim) 'ateştopu' adında leziz patates parçaları çıkardı.. ateştopu.. isim bu.. işin kötüsü patatesler de nefisti, ama gidip alamıyorum ki! ne zaman sipariş verecek olsam çakal bir arkadaş elinde kayıt cihazıyla yanımda beliriyor.. ben de kasiyerlere yumruk atmaya başladım, şaşkınbakkal mc donald's'dan ömür boyu men edildim..
sonra burger king, yeni reklam atağı çerçevesinde şu sloganı benliğine uygun gördü: ''ve insanoğlu ateşle yapılabilecek en zevkli şeyi keşfetti..'' ne diyebilirsin ki buna? sen istediğin kadar hazırcevap ol, en sümsük herif bile sıkıştığı zaman ''sen sen sus la burger king bile ne mal olduğunu anladı..'' diyor, üstüne çıkıyor.. indir indirebilirsen ibneyi..
koskoca kurumsal firmalar bir olmuş taşak geçiyor benle.. yakında pizza hut'tan ''hop hop ateş top ateş'' menümüzü denediniz mi?, ya da starbucks'tan ''dötveren ateş, kahvede yeni bir soluk'' gibi kampanyalar bekliyorum..
en olmadı pimapen ''ateş camdan atladı, taşakları patladı, eğer ki pimapeni olsaydı kalırdı hala taşaklı..'' der.. tutar da ha..

zordur böyle iddialı bir isim sahibi olmak, içini doldurmak gerekir.. ben de oğlum olursa sırf piçliğine melis koyacağım adını.. uğraşsın dursun köfte..