bugün

aşı karşıtları

Beni merak ettiren bir durum var. 2019 da çinde insanlar kovid den patır patır sokakta ölüyordu. Video ile büyük bir korku pompalandı. Onun akabinde sinovak piyasaya sürüldü.

Sinovak ın 2 dozu 60 dolar. Yani 500 lira neredeyse. Kaç milyon sinovak vuruldu?

Öncelikle grip nedir bakayım vikipedia şöyle bir tanım yapmış.

"Grip, influenza veya enflüanza, viral bir hastalıktır. Sağlıklı insanlarda ortalama bir haftada geçmesine rağmen; vücut direncini düşüren kronik hastalığı olan kişilerde (şeker, kalp-akciğer hastalıkları, AIDS vb.) ve yaşlılarda pnömoni (zatürre), meningoensefalit (beyin iltihabı), myokardit (kalp kası iltihabı) gibi ölümle sonuçlanabilecek hastalıklara yol açabilir. Bu tür risk grubundaki kişilere "yüksek risk grubundaki kişiler" denir. "

Yani kovid in normal bir grip salgınından farkı var mı?

Grip salgını oldu mu yine toplumun hastalıklı kişileri ölüyordu. Her sene böyle oluyordu.

Kovitte ise toplumsal bağışıklığın kazanılmasına izin verilmedi. insanlar eve kapatıldı. Temas ettirilmedi. Bir virüs en çok bunu isterdi emin olun. Yani aşı şirketleri galip geldi. Grip ölümleri anormal gösterildi.

Benim anneannem 1997 de gripten öldü.

Grip öldürür önce toplumun sağlıksız kişilerini seçer ve yok eder. O arada insanlar birbirine temas eder. Bağışıklık sistemi devreye girer ve grip yok olur. Sonra o grip yine çıkar yine yok olur.

Ama kovid de hükümetler büyük taklaya geldi. Köşeyi dönen döndü.

Şimdi aşı karşıtları haksız mı sorayım dedim.
güncel Önemli Başlıklar