bugün

sosyal medyanın kadınları ahlaksızlaştırması

Tarihe baktığımızda kadının fiziksel beğenilerinde neredeyse hiç fark olmadığını görüyoruz. sıklıkla fit, hafif kaslı, maskülen ve sağlıklı erkeklere yönelmişlerdir. bunun yanında kaynaklara erişimi olan yüksek statülü erkekleri seçmeye çalışırlar.

Günümüzde bu ayrışmanın sosyal medya yüzünden iyice arttığını görüyoruz, özellikle batıda kadınların erkeklerden beklentileri gerçeküstü seviyelere ulaşmış durumda. ataerkil düzenin tersine feminizmin yükselmesiyle kadınlar daha agresif seçimler yapıyor. kapitalizm ise kadınların, güzelliklerini arttırmalarına ve daha fazla erkeği hızlıca tüketmelerine neden oluyor.

Kadının seçici olduğu doğru ama bu 20'li yaşlarda olan kadınlar için ağır basıyor. ilerleyen yaşlarda ise azalıyor.
bu yaş dilimindeki ortalama kadınlar için hayat ücretsiz şeker dükkanına girmeye benzer. herkes elde edilebilir. özellikle 2008'de sosyal medyanın patlaması ve feminizmin sağladığı cinsel devrim sayesinde sınırsız bir seçim gücüne ulaştılar. bu bir yandan iyi, bir yandan kötü oldu. iyi çünkü kendini geliştirmiş üst düzey erkekler(evli) evlenmeden seks yapabiliyorken, alt seviye erkekler(ben) için kötü çünkü sekse ulaşmaları zorlaştı. istatistiklerden 2008 sonrası sekse ulaşamayan erkeklerin oranındaki patlamayı görebilirsiniz. sosyal bilimlerde hiçbir tek etmene bağlı değildir, yaşa-bölgeye-eğitime göre incelenmesi gerekir fakat sosyal medyanın erkekleri daha pasif hale getirdiği söylenebilir. çünkü erkek görseliğiyle güçlü fark yaratabilen bir canlı değil 

https://www.ft.com/conten...19-4393-8619-93cee23e5d6c

Erkeklerin kadınlara göre üreme yaşlarının daha uzun sürmesi ve kadına göre x17 kat testosteron sebebiyle daha kaslı bir yapıya sahip olmaları kendilerini formda tutuyor. özellikle kendine çok iyi bakan aynı genetiğe sahip erkek ve kadını düşündüğümüzde erkek otomatik daha fit ve genç kalıyor. biyoteknolojinin gelişmesiyle özellikle 40'a yaklaşan kadınların devamlı yumurtalarını dondurmaya çalıştığını; bunun artan bir istek olduğuna kısa bir araştırmayla kolaylıkla ulaşabilirsiniz. bunu istiyorlar çünkü cinsel seçilim her şeyin önünde geliyor, istiyorlar çünkü bunu becerebilirse yaşlanmaya karşı durabileceklerini, hala 20'li yaşlarındaki gibi şeker dükkanında özgürce seçim yapabileceklerine inanıyorlar. bilinçaltlarının bir kısmında bu hep var. çünkü toplumsal dogmaların onlara anlattığıyla gerçekte yaşadıkları aynı değil.

Genel seçici kadınlar fakat hep aynı zenginlikte fırsatlara sahip olduğunu söylememiz güç. üstte bahsettiğim 20-23 skalası istatistiğinden sonra erkek geneli tarafından tercih edilmeleri azalıyor, özellikle 28 yaşından sonra kadınlar aydınlanma çağı dediğimiz bir döneme girerek; fiziksel olarak çökmeseler de çocuk sahibi olmaları gerektiğini, zamanın da geçtiğini fark ediyorlar ve eskisi kadar rağbet görmediklerini hissediyorlar, özellikle 30 yaşında bir kadın kendinin 20 yaşındaki versiyonuyla rekabet edemeyeceğinin farkına varıyor, bu da ücretsiz şeker dükkanında gezintinin sınırlanması demek. 20'li yaşlarında eğer çok şeker yerse haliyle 30'lu yaşları sancılı geçmeye başlıyor.