bugün

ingiltere ve fransa arasında jersey krizi

fransa'nın eline ayağına dolaşacak krizdir...

sevgili arkadaşlar, şu harita manş denizindeki channel adaları;
görsel

akp'liler çok iyi bilirler bu adaları, ama bilmeyenler için söyleyeyim, bu adaların hepsi fransa anakarasına yakın olmasına rağmen, britanya'ya bağlı adalar.

fransa balıkçılık haklarını bahane ederek manş denizindeki birleşik krallığa ait olan jersey adasını ablukaya almış. hatta iddialara göre adanın elektrik ve suyunu kesmiş. bunun üzerine kraliyet donanması da adaya birkaç gemi göndermiş.

kaynak;
https://www.bbc.com/news/uk-57003069

şimdi fransa kendi anakarasına yakın olmasından dolayı jersey adası ve manş denizindeki diğer adaların karasuları dışında deniz yetki alanlarına sahip olamayacağını savunuyor.

manş denizindeki adaların karasuları dışında denizyetki alanı olamayacağını savunan aynı fransa, doğu akdeniz ve ege'de, yunanistan'ın meis adası'nın kıta sahanlığı olduğu tezini destekliyor.

e şimdi bu durumda fransa'nın bu yaptığı yanar dönerlik değil mi?

fransa manş denizinde "deniz hukukuna" sarılırken, doğu akdeniz ve ege'de deniz hukukunu tanımıyor...

bir yandan türkiye'yi tehdit edeceksin, bir yandan türkiye'yi tehdit ettiğin konuda kendi çıkarların için tam tersi davranacaksın.

haaa şimdi tam fırsat ayağımıza geldi.
fransa nasıl ki doğu akdeniz'e savaş gemilerini gönderdiyse, türk donanması da manş denizine birkaç gemi gönderip "ingiltere'nin yanındayız" mesajı vermeli. nasıl da çokomelli olur, tadından yenmez...

ama bizimki bir hayal işte.
akp hükümetinde nerede o vizyon?
bu durumdan haberi bile yoktur bizimkilerin...
güncel Önemli Başlıklar