bugün

iğne yaptığı kadına whatsapptan yazan erkek

adamın mesajlarını google sağolsun, aratıp buldum. yazdığı tek şey "bugün hastahaneye gelmiştin, çok tatlıydın senin için de uygunsa tanışmak isterim." tarzı bir cümle. kız adama ne bir tepki vermiş ne de reddetmiş. küt diye atılan tek bir mesajı koşa koşa twitter'da paylaşmış. allahınızı severseniz bunun nesi mantıklı?

adamın yaptığı şey hatalı, çünkü kızın bilgilerine onun isteği dışında ulaşmış* ve kıza bir şeyler yazmış. kız burada eğer kararlı bir şekilde reddetseydi, engelleseydi, başından atsaydı ancak buna rağmen mesajlar devam etseydi o halde her yere yaysın, rezil etsin, isterse ay'a pankart açsın inanın hiç sesim çıkmazdı.

biz bu ülkede başkasından hamile kalıp gidip hiç suçu olmayan başka bir erkek için "bana tecavüz etti." deyip hayat karartanların haberlerini de dinledik. madem ortada bir taciz var, neden sadece karşı tarafın attığı mesajı görüyoruz bir, neden polise vermek yerine twitter'da yayınlamak gibi bir hareket tercih ediliyor iki. üstelik adamın ismi ve fotoğrafı da gizlenmiş. "erkek bireyler bana mesaj atmayın." tarzı twitler atan bir kızın normal olduğunu iddia edebilir misiniz? görmek istemiyorsan mesajı açıp bakma, benim bildiğim kadarıyla twitter zaten yabancılardan gelen mesajları filtreleyip ayrı bir bölmede istekler olarak gösteriyor. sen açıp "bugün bana kim yürüdü acaba?" diye hem orayı sürekli kontrol ediyorsun hem de baktıktan sonra "ay herkes bana yazıyor." alt mesajı barındıran saçma sapan twitler atıyorsun. bunun adı ilgi manyaklığıdır.

taciz dediğimiz şey ısrarla birlikte gelen ve maruz kalanı korkutan, zor duruma sokan, bezdiren bir durumdur. ota boka "beni taciz ettiler." diyerek sadece birilerinin gölgesi olmadan yaşayamayan kadınlar haline gelirsiniz. herkesin her dediğine neden sorgusuz sualsiz inanırsınız anlamam. belki telefonunu kendisi verdi, adam mesaj atınca ifşa etti. biliyoruz, var böyle manyaklar. bence bu olayda kimseyi linç etmeye değmez, zira ortada bir taciz yok. mesajı atan kişinin kim olduğu bile şaibeli.

ben kadınların bir başka insanın gölgesine sığınmaya çalıştığı her olaya karşıyım. kadın tek başına bir bireydir, başına gelen şey ölüm kalım meselesi ihtiva etmiyor ise ilk başta kendi başına çözmeyi denemelidir. bir insanın kalçasının taş çatlasa iki parmak genişlikteki bölümünün herhangi bir başka insanın hapse düşmesine değecek kadar güzel yahut tahrik edici olduğunu düşünmüyorum. iğne yaptıracak olan herkes donunu indirip twerk yapmıyor değil mi? bende yok öyle bir bilgi çünkü.

edit: kadını suçlamaya gerek yok, ancak her skim hıyar diyene tuzla koşmak da mantıklı değil. kadının yaptığı hareketin anormalliğini eleştirmek suçlamaksa öyledir. ancak ben olaya elimden geldiğince tarafsız bakıyorum, bunda da yanlış bir şey görmüyorum.