bugün

türk olduğunu sanan tip

Genetikten anlamayanlar yine tespit sıçmış her zamanki gibi..

1. Orta asyada Çinlilerle evlenen türkler, hükümdar olanlardı. Bu evlilik politik amaçlı idi. Çinli prenseslerden doğan çocuklar, safkan Türk olmadıkları için tahta hak iddia edemezdi. Kut anlayışı ile bağlantısı vardır.

2. Orta Asya ile Anadolu türklerinin dil, kültür ve genetik olarak hala bağı vardır. Anadoluda şamanik gelenekler baskındır, Anadoluda Türkçenin bir sürü ağzı vardır.. 19. Yüzyılda avrupadan Anadoluya antropologlar gelmiştir ve yörükler üzerinde çalışmalar yapmıştır.

3. Türkler Anadoluya yayıldığı zamanlarda, seyyahlar türklerin çekirge gibi Anadoluya yayıldığını ve dağda taşta Türkçe konuşulduğunu not almışlardır. Anadoludaki halklar da batıya doğru kaçmaya başlamıştır.. Anadoludaki Moğol istilasından sonra bile aşırı bir karışma olmamıştır.. Moğol ordusunun da çoğunluğu Türk'tü zaten.

4. Türkler karışmadı demiyorum fakat türklerin genetiğini bozacak kadar bir karışma olmadığını söylüyorum. Eğer o bahsettiğin milletlerle aşırı bir karışma olsaydı, biz şu an dilimize, kültürümüze ve birçok şeyimize sahip çıkamazdık. Yani türklük hem genetik, hem de kültürel olarak yok olurdu. Bir sürü milletle karışmak demek asimile olmak demektir..

5. Kendiniz melezsiniz diye herkesi de melez sanmayın. Yedi sülalem Türk. Soyumda bir tane yabancı yok. Adam beni de içine katarak ermeni, Rum, Afgan karışımıyız diye zırvalıyor. Sana dna'm ile ilgili herhangi bir bilgi verdiğimi sanmıyorum.

Son olarak, bu ülkede neden sürekli olarak türklerin soyu sopu karıştırılıyor, çözemiyorum.. Türklerin safkan olup olmamasıyla alıp verememeniz nedir?? Safkan olunsun ya da olmasın, bir insan türklük bilincine sahipse gerisi tırı vırıdır.
güncel Önemli Başlıklar