bugün

zafer havalimanı sözleşmesi mücbir sebep maddesi

hayırlı sözleşmeler çokomeller...

bugün konumuz; işletmecisine 1 milyon 200 bin yolcu garantisi verilen lakin 2020 yılında sadece 7235 yolcu ağırlayan zafer havalimanının sözleşmesindeki mücbir sebep maddesidir.
(bkz: zafer havalimanına 1 yılda 7235 yolcu gelmesi)

chp zonguldak milletvekili deniz yavuzyılmaz, cimer'e müracaat ederek zafer havalimanının sözleşmesinde mücbir sebep maddesi olup olmadığını sormuş. cimer'in verdiği yanıtta sözleşmede mücbir sebep maddesi bulunduğu belirtilmiş.

belge-1;
görsel

belge-2;
görsel

belge-3;
görsel

belge-4;
görsel

şimdi devlet, daha doğrusu hükümet isterse covid19 dolayısıyla bu mücbir sebep maddesini işletip işletmeci firmaya ödeme yapmayabilir.

ama bu düzen soygun düzeni olduğu için bu mücbir sebep maddesi işletilmiyor, garanti yolcu ödemeleri milletin vergilerinden tıkır tıkır yatırılıyor.

üstelik bu havalimanı işletmecileri covid19 pandemisi dolayısıyla yolcu sayısının düştüğünü bildirerek hükümetten destek istiyor ve hükümet de destek olarak 2020 yılı kira alacaklarından vazgeçiyor, 2021 ve 2022 yılları için de kira ücretlerinde yüzde 50 indirim yapıyor.
(bkz: hava limanlarına kira iptali ve indirimi müjdesi)

işletmeci firmalara indirim yapılıp kira bedelleri silinirken mücbir sebep gözetiliyor, ama iş devletin kasasından çıkacak paraya gelince mücbir sebep gözetilmiyor ve halkın vergileri yandaşın cebine transfer ediliyor...

ne ala memleket...

sözleşmedeki bu mücbir sebep maddesinin ortaya çıkarılması ve belgelenmesi çok iyi oldu.
sayın milletvekiline teşekkür ederim.

akp sonrası için hesap sorulacak günlerde elimizde bir belge daha olmuş oldu...
güncel Önemli Başlıklar