bugün

14 şubat 2021 günü ayrılan çift

istanbul içerenköy’de aynı mahallede yaşayan Alper Türkmen (28) ve Itır Şenoğlu’nun (25) lise sıralarında başlayan ilişkileri 9. yılında ani bir kararla sona erdi. Artık bu yaza evlenmeleri beklenen çiftin tam da Sevgililer Günü’nde ayrılmalarının yankıları sürüyor.

Konu hakkında önce kimseyle konuşmak istemediğini söyleyen Alper Türkmen, eski sevgilisi Itır Şenoğlu’nun bu öğlen saatlerinde Facebook duvarına “Hayatımın yönetmeni benim. Ben yazarım, sen oynarsın güzelim” yazmasının ardından suskunluğunu bozarak mikrofonların karşısına geçti. Türkmen'in açıklamalarından bazı önemli satır başları şöyle:

"Kötü mü ettim?"

“9 yıldır birlikteydik. Bunun doğum günüsü var, sevgililer günüsü var, yıl dönümüsü var, el ele tutuştuğumuz ilk günün anması var…Var oğlu var! Kaba bir hesapla bugüne dek 50’ye yakın hediye almışım. Envai çeşit peluş hayvanından adlarını dahi bilmediğim nice çiçekler almışım; götürmediğim konser, yemeğe çıkarmadığım lokanta kalmamış durumda. 50’ye yakın sürpriz hazırlamışım. Bu da can! Bir yere kadar dayanıyor insan...…
"Bu sene biraz daha mistik olsun, biraz da ruhlarımız yıkansın, hem de bize bu güzel günü bağışlayan o aziz insanı analım diye mevlüt okuttum. Elhamdülillah Müslümanız ama St.Valentine de bir din büyüğü, bir ermiş neticede, bu toprakların insanı sayılır o da. Kötü mü ettim ben şimdi?”

Patrikhane temkinli

Okutulan mevlüt hakkında görüşleri alınan patrikhane yetkilileri ise: “Yani aslında açıkçası dinler arası diyalog derken tam olarak kastettiğimiz bu değildi. Alper daha önce de Noel Baba hayrına diyerek kurban kesip kavurmasını getirmişti bize. Ortodoksluğu tam olarak anlatamadık o çocuğa biz. Yine de Allah kabul etsin tabi ki” diyerek olaya temkinli yaklaştı.