bugün

barzaninin ikinci hedefimiz türkiyedir sözü

barzani ailesi ile kardeş olanların umurunda olmayacak sözlerdir.
(bkz: nakşibendi kardeşliği)

bunu söyleyen kişi mesut barzani'nin babası, mustafa barzani'dir.

"molla" mustafa barzani de derler ama molla değil "mele" dir.

kendisi esasen yahudidir.
(bkz: yahudi kürtler)
(bkz: cia kürtleri)

bir insanın yahudi olması suç mu?
tabi ki değil.
lakin bir insan aslında yahudi olup kendisini nakşibendi melesi olarak pazarlıyorsa o halde bu adamın gerçek kimliğini yazmak da sorun olmamalı.

mustafa barzani katıksız bir türk düşmanıdır.

yaptığı türkmen katliamları nedeniyle "türkmen kasabı" olarak tanınır.

barzan aşireti'nin asıl lideri, mustafa barzani'nin amcası olan abdüsselam barzani'dir.

barzan aşireti abdüsselam barzani liderliğinde 19. yüzyıl sonlarında özerklik talep ederek isyan etmiş, kerkük ve musul'u ele geçirmeye çalışmışlardır.

zaten bu tarihten sonra barzan aşireti ne zaman isyan etse hemen ilk iş olarak hiç alakaları ve nüfuzları olmayan kerkük'e saldırmıştır.

19. yüzyıl sonlarındaki bu isyan bastırılmış, hemen akabinde 1897 osmanlı yunan savaşı sırasında bir kez daha isyan etmişler. o da bastırılmış, trablusgarp savaşı sırasında isyan etmişler, o da bastırılmış balkan savaşları sırasında yeniden isyan etmişlerdir.

osmanlı bu isyanların tamamını bastırmış, lakin her seferinde abdüsselam barzani'yi affetmiştir.

ama 1. dünya savaşının başlaması ile birlikte barzani rusya ile görüşmeye başlayınca bu sefer affedilmemiş, 1914 yılında musul'da idam edilmiştir.

bunun detaylarını şurada yazdım;
(bkz: barzani nin büyük amcasının musul da idam edilmesi/#37831332)

işte mustafa barzani, abdüsselam barzani'nin idam edilmesi sonrası barzan aşireti'nin başına geçmiş ve osmanlı'ya biat etmiştir. (henüz 13 yaşında)

-----------------------------------------------
ara not1: abdüsselam barzani, aşiretinden oluşturduğu silahlı süvari birlikleri ile birlikte abdülhamid tarafından kurulan hamidiye alaylarına katılmış ve abdülhamid tarafından paşa yapılmıştır. kendisine silah, mühimmat, at verilmiş ve de ödenek bağlanmıştır.
hamidiye alaylarına katılan, paşa yapılan bu şahıs, bizzat abdülhamid döneminde ilk isyanını çıkarmıştır.
abdülhamid, kendisine darbe yaparlar korkusuyla donanmayı haliç'e hapsettiği gibi, orduyu da kışlalara hapsetmiş, türk ordusu yerine, aşiretlerden oluşan hamidiye alaylarını oluşturmuş doğu ve güneydoğu anadolu'nun güvenliğini bunlarla sağlamaya çalışmış, ama kendi eliyle silahlandırdığı bu çapulcu sürüleri yine en büyük zararı osmanlı devletine vermiştir.
-----------------------------------------------

tabi takip eden yıllarda osmanlı dağılmış, ırak ingiliz hakimiyetine girmiş, barzaniler yeni efendileri ile birlikte yeni ufuklara yelken açmıştı.

mustafa barzani 1932 yılında kuzey ırak'a gelen reuven şiloah ile tanıştı.

reuven şiloah kimdi?
reuven şiloah, haganah'ın başındaki david ben gurion tarafından kuzey ırak'a gönderilen ve buradaki yahudi kürtleri organize etme görevi verilen kişi.

------------------------------------------------------------------
ara not: 1948 yılında israil devleti kurulduğunda haganah'ın başındaki ben gurion israil'in ilk başbakanı, o'nun öğrencisi reuven şiloah'da mossad'ın kurucu başkanı olacaktır.
-------------------------------------------------------------------

mustafa barzani, bizzat reuven şiloah tarafından angaje edilip kudüs'e gönderildiği 1932 yılından itibaren önce haganah, ardından mossad ve cia'ya hizmet etmiş, nakşibendi melesi kimliğini kullanarak kuzey ırak'ta faaliyetlerde bulunmuş, kerkük, erbil ve süleymaniye'de türkmen katliamları yapmıştır...

işte 60'lı yıllarda "ikinci hedefimiz türkiye'dir" diyen mustafa barzani, bugün barzanilerin kontrolündeki kuzey ırak (sözde kürdistan)'ın hem maddi hem manevi lideridir.

ve şu fotoğrafa bakınız;
görsel

malesef sadece 2 gün önce türkiye cumhuriyeti milli savunma bakanı ve türkiye genelkurmay başkanı kuzey ırak'a gittiler, işte bu "ikinci hedefimiz türkiye'dir" diyen, türkmen kasabı lakaplı mustafa barzani portresinin altında temaslarda bulundular.

60 lı yıllarda mustafa barzani türkiye'yi tehdit ediyordu.
çok değil sadece 3 sene önce de yeğeni neçirvan barzani türkiye'yi tehdit etmişti.
(bkz: neçirvan barzani nin türkiye yi tehdit etmesi/#37853499)

söz konusu bu neçirvan barzani'de, yukarıda anlattığım, osmanlı tarafından idam edilen abdüsselam barzani'nin torunudur.

neçirvan barzani de türkiye'yi tehdit etmesinden sadece 2 sene sonra "özel konuk" olarak bakın kim tarafından nerede ağırlanmış;
görsel

bilmem anlıyor musunuz bazı şeyleri.

şu an türkiye'nin bir değil birden fazla beka sorunu var.

ve bu beka sorunlarından belki de en önemlisi nakşibendi kardeşliği'dir.

türkiye cumhuriyeti nakşibendi kuşatması ve tehdidi altında...

bu nakşibendi kuşatması da yeni bir şey değil. onu da yakında anlatacağım...az sabredin...