bugün

dinsiz erkek ile evlenilir mi sorunsalı

Peygamber efendimiz (s.a.s.) dinsiz bir kadın ile hiç evlenmemiştir. Mısırlı Hz mariye validemiz önce hristiyan iken daha sonra müslüman olmuştur.

https://www.islamveihsan..../hz-mariye-ra-kimdir.html

Hz harun (a.s.) soyundan gelen yahudi hz safiye validemiz de peygamber efendimiz ile daha henüz evlenmeden önce müslüman olmuştur.

https://islamansiklopedisi.org.tr/safiyye

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s) ilk evliliğini Hz. Hatice ile yapmıştı. ibrahim dışında diğer çocukların annesi Hz. Hatice idi. Kızların ilki Hz. Zeyneb, ikincisi de Hz. Rukayye'dir. Doğduğu zaman Rasûlüllah (s.a.s) otuz üç yaşında bulunuyordu. Hz. Rukayye, Peygamber Efendimizin risâletinden önce Ebu Leheb'in oğlu Utbe ile nişanlanmıştı. Ancak Hz. Peygamber, islâm dinini tebliğe başlayınca ve Ebu Leheb hakkında "Ebu Leheb'in elleri kurusun" meâliyle başlayan Tebbet süresi nâzil olunca, Utbe'nin annesi Ümmü Cemil "Muhammed bizi hicvetti" diyerek, oğlunu Rukâyye'yi boşaması için kışkırtmaya başladı. Babası Ebu Leheb de oğlunu yanına çağırarak "Oğlum! Muhammed'in kızından ayrılmayacak olursan, ben senden ayrılırım" dedi. Utbe, annesi ve babasının teşvikiyle Rukayye'yi zifaf vuku bulmadan önce boşadı. Hz. Peygamber (s.a.s) bunun akabinde kızını Hz. Osman (r.a) ile evlendirdi. Bu evlilik Hz. Muhammed (s.a.s)'in peygamberliğinden sonra gerçekleşmiştir.

https://sorularlaislamiyet.com/kaynak/rukayye-ra

Yine peygamberimizin büyük kızı hz zeynep (r.a.) kastediliyorsa mevzu tafsilatlı olsa da evet onun da eşi nihayetinde müslüman oldu.

https://islamansiklopedisi.org.tr/zeyneb

Dinsiz bir erkek veya kadınla, (ateist deist agnostik mecusi budist v.s.) bir müslüman, islama göre evlenemez..

https://sorularlaislamiye...kadinla-evlenmesi-caiz-mi

https://sorularlaislamiye...rla-evlenmek-caiz-olur-mu

https://sorularlaislamiye...lenmesine-izin-verilmiyor

https://sorularlaislamiye...-once-bir-katolik-erkekle
güncel Önemli Başlıklar