bugün

sözlük yazarlarının itirafları

Az evvel cocuğun canlı beden dersi vardı. Tabi sohbet ediyorlar. Konu covit salgınına geldi. Hoca hanım diyorki benim apartmanımda doktor cok komşum var. Apartmanın koridorundan geçerken korkuyorum. Onlarda aynı yerden geciyorlar. Belki hastalık taşıyorlardır. Bana da bulaşır diye korkuyorum.
Benim cocuk da dinliyor annesi yoğun bakım hemşiresi. Bir sey demiyor. Ya bu komsuların da cocukları var ey ögretmen hanım. Eve gelen anne babalarına sarılmak istiyorlar. Küçük olanlar anneyle uyumak istiyor, aynı sofradalar yemek yiyorlar. Bu insanlar eslerini cocuklarını gözden cıkarmış yani ne yapsın sen gibi kapısını kapatamıyor cocukların suratına. Iste böyle insanlar salgın baslayınca asansöre bindirmedi sağlıkçıları, cocukları vebalı gibi cocuklarından kaçtı, bakıcılar ortada bıraktı, kresler kapandı, seyahat yasak büyükler gelemedi.
Normal zaman olsa hastanede komsusunuz diye öncelik beklersin ama böyle zamanda karsılaşmaya bile korkuyorsun. Evde yalnız kalan cocukların hic biri senin derdin degil, sen de haklısın ki ne diyim.