bugün

ev işi yapan erkeğin biraz hafiften şey olması

insan olması...

Dün mutfağı temizledim, bulaşıkları makineye attım. Gece makineyi açtım, sabah kahvaltı hazırladım. Bulaşık makinesini boşalttım.

Evvelki gece de çamaşır makinesini açtım. Gece saat 3'de makineden yıkanan çamaşırları çıkardım havalansın diye astım, gece kimse görmedi.

Bu sırada balkon ve evin camlarını silme, banyo balkon salona paspas yapma, elektrikli süpürge ile evi temizleme vs işler ara sıra yapılıyor.

Tabi ki yemek yapma (öğünmek gibi olmasın da zeytinyağlı yemekleri iyi yaparım) vb işleri yaptım-yapıyorum diye bakıyorum da erkek olarak ne 3-5 cm kısalıyor ne uzuyor.

Mart ayından beri doğru dürüst bir yere gitme-gezme vb yok. sosyal hayat evde 4 duvar arasında, pandemi sürecinde evden çıkmıyoruz.
Ne bileyim, mesela; damacana su aldığımızda suyu eve almadan kapının önünde damacana bidonunu dezenfektan ile silmek kurulmak sonra eve aldım diye erkekliğimiz zarar görmüyor.

Ben bu işleri yaparken hatun ne mi yapıyor?
Teknik direktörlük yapıyor başımın tatlı belası.
Temizlik yaparken bezi nasıl tuttuğum, deterjan seçimi, yemek yaparken tuzu biberi soğanı vb malzemeleri ne kadar kullanacağım (kendisi pek yemek yapmayı bilmez, buna rağmen karışır) vb konularda müdahil olma kontrolörlük yapıyor.
Geçen gün havalar iyiydi balkon camlarını siliyorum, gelmiş camları kontrol ediyor ve şurada leke kalmış, mermer de ıslaklık kalmış vs var var konuşuyor.
içimden "temizlik suyu kovasını başına mı geçireyim, yoksa balkondan aşağı mı atayım" dlye söylenirken "yoruldun canım, sana bir yorgunluk kahvesi yaptım" demez mi?
Tüm sinirim o an gitti, oturup kahvelerimizi içtik.
güncel Önemli Başlıklar