bugün

demirtaşın akp chp mhp hepsine irkçı demesi

içeri girince demokrasi havarisi kesilen selo arada bir arşivleri incelesin baksın ırkçı olan kim. Kim kimi katletmiş, kim ırkçı, Kaç masum insan şehid edilmiş öğrensin. Bilmiyor ya..! O yüzden. Genel kültürü filan artsın. Silahı elinden bırakıp siyaset adı altında bölücülüğü siyasallaştırıp meclise girerken, kürsüde yemin ederken filan aklına gelmediyse zahir..

--spoiler--
Terör uzmanlarına göre, ilk saldırının ardından günümüze kadar düzenlenen yüzlerce pusu, mayın ve bombalı saldırılarda öldürdüğü ya da kurşuna dizerek katlettiği siviller, terör örgütü PKK'nın hiç bir zaman umurunda olmadı. Kanlı eylemlerin ardından sivillerin ölmesini "doğal" göstermeye çalışan ve karşı çıkan bölge insanını da tehditle sindirmek isteyen PKK'nın asıl amacının, varlığını sürdürmek olduğu belirtildi.

ilk saldırıdan itibaren terör örgütü mensuplarının sivilleri hedef alan birçok eylem düzenlediği de kayıtlara geçti. Terör örgütünün bugüne kadar düzenlediği 83 bin 500 saldırıda başta bölge halkı olmak üzere aralarında bebek, kadın ve çocukların olduğu 6 bin 741 vatandaş hayatını kaybetti, 14 bin 257 vatandaş da yaralandı.

Eylemlerini kendi yayın organları aracılığıyla da üstlenen terör örgütü PKK'nın 31 yılda gerçekleştirdiği hain saldırılardan bazıları şöyle:

"22 Ocak 1987'de Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortabağ köyünde düğün evine PKK'nın gerçekleştirdiği bombalı eylem sonucu 2'si çocuk, 4'ü kadın toplam 8 köylü vahşice katledildi. Düğün yapılan evin damına çıkan PKK üyeleri düğüne katılanlara el bombalarıyla saldırdı.

23 Ocak 1987'de ise gözü dönmüş PKK militanları, Gündükörte mezrasında 2'si bebek, 5'i çocuk, 1'i yaşlı olmak üzere 10 kişiyi öldürdü, 10 kişiyi ağır yaraladı.

7 Mart 1987'de Mardin'in Nusaybin ilçesi Açıkyol Köyü'nde 6'sı çocuk 8 kişi kurşuna dizildi.

21 Mayıs 1987'de Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Yolçatı köyünü gece vakti basan terör örgütü PKK, köy öğretmeni Asım Özden'i ve köyün imamı Mehmet Bayram'ı evlerinden alıp kurşuna dizerek katletti.

12 Haziran 1987'de PKK'lı teröristler Milliyet Gazetesi Dicle ilçesi muhabiri Mehmet Çağdaş'ı öldürmek için düzenlediği saldırıda Çağdaş'ın yeğeni 13 yaşındaki Yaşar Sabur'u katletti.

20 Haziran 1987'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu Mardin'in Ömerli ilçesindeki geçici köy korucusu ailelerin yoğunlukta olduğu Pınarcık köyünde 16'sı çocuk 30 kişi vahşice öldürüldü.

8 Temmuz 1987 bilançosu: 44 ölü, 13 yaralı

8 Temmuz 1987'de Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Yuvalı (Anıklı) köyü Haraberk mezrasına saldıran PKK'lı teröristler aynı aileye mensup 7'si çocuk 2'si kadın 9 kişiyi katlettiler.

Aynı saatlerde bir başka grup, Yuvalı köyüne 20 dakika uzaklıktaki Peçenek köyünü basarak, kadın çocuk ayırmaksızın 16 kişiyi kurşuna dizerek katletti.

Yuvalı köyündeki katliamdan sonra, köye başsağlığı için giden civar köylülerin bulunduğu minibüs, PKK'lılar tarafından Yuvalı-Midyat yoluna kurulan mayın sonucu havaya uçtu. 3 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

Aynı gün Şırnak'ın idil ilçesine bağlı Peçenek köyü de PKK tarafından basıldı. Kadın çocuk ayırmaksızın 16 kişi kurşuna dizildi.

https://www.memurlar.net/...-bin-sivili-katletti.html
--spoiler--

görsel