bugün

boşanma davası açan kocaya whatsapp şoku

Dava aile ile ilgili. Medeni hukuka göre Aile nedir? Mahremiyet. Bu hukuki mi? Evet. Peki mahremiyeti ihlal eden tüm davranışlar -ister aleni ister gizli- hukuku çiğnemek mi? Evet. Yani siz yada eşiniz aile mahremiyetine yakışmayacak bir suç işlediğinde bu normal ama siz bunu bir şekilde deşifre ettiğinizde suç öyle mi? Deliller izinsiz toplanamazmış. Ee ne yapalım kanun böyle. Eğer Bu durum hukuki ise bile hiç adil değil. Böyle adalet mi olur? Bu resmen suça teşvik.

Kusura bakmayın ama buna kargalar bile güler. Bu uygulama hukuki değildir. Medeni kanunu hiçe saymaktır. Bunun adı hukuk değil guguktur. Yetki ve sorumluluk dahilinde polis hakim savcı yani adaletin koruyucuları olan güvenlik güçleri suçluları yakalamak için, gizli yada açık istediği şekilde teknik takip araştırma soruşturma inceleme yapabiliyor. O halde aileyi oluşturan kişiler de bunu yapabilmeli ve bu bir haktır. Kim yapacak bunu? Başka birisi mi gelip yapacak? Polis mi yapacak? Her aileye bir polis mi dikilecek? Bu kadar büyük bir saçmalık olmaz. Hele bu sözde hukuk adına kişilik haklarını korumak adına yapılıyorsa. Bekar olursun anlarım. O zaman evliliğin ne anlamı var ki? Kaldırın bitsin gitsin. Yani bu aileye karşı kurulmuş bir komplo adeta ve bunu yetkililer göremiyorsunuz hala. Ne adına? Demokrasi adına. Yahu Böyle hukuk mu olur? Böyle demokrasi mi olur?

Edit: fakat, yargıtay, yapılan itiraz üzerine benzer bir davada yerel mahkemenin verdiği kararı bozup: ekran görüntü delillerini hukuk dışı sayılmasına itiraz ederek - "Hukuka aykırı şekilde elde edildiğinden bahsedilemez"- kararıyla mağdur eşe maddi manevi tazminata hükmetmiş. Emsal bu karar, Hayırlı işler..

https://m.sabah.com.tr/ya...dina-tazminat-yolunu-acti
güncel Önemli Başlıklar