bugün

rasim ozan kütahyalı

son zamanlarda harun tekin, nejat işler, nejat yavaşoğulları ve bülent somay a fena halde kafayı takmış taraf gazetesi yazarı.

öncelikle, nejat yavaşoğullarını, harun tekin i ve diğerlerini savunacak değilim. bundan yaklaşık 2 sene evvel tuncay özkan ın yanında şarkı söylyen nejat yavaşoğulları nı da izledim televizyondan. harun tekin in her taraf ta çıkan yazısını ve barış sanatçıları olarak örnek verdiği grup yorum (hani şu "vur ha vur. mitralyözle vur ha vur." şarkısını söyleyen) örneğini de okudum.

fakat, bu örneklemelerden sonra rasim ozan kütahyalı ya da pek yanaşamıyorum. "rahmetli kaya haricinde" diye ikiye ayırıyor yazar sanatçıları. hani şu, "kürdüz ölene kadar, kürdüz sonuna kadar" diyen ahmet kaya.

"pkk lıdır, apocudur" diye yargılamıyorum ama, yazarın yukarıda adını verdiğim yazarları suçlamasının tek nedeni milliyetçilik. e, peki ahmet kaya nın yaptığı nedir? en banal kürçülük-milliyetçilik değil mi? yoksa, "ezilen ulusların milliyetçiliği hoş görülmelidir" tezine mi sığınacak rasim ozan kütahyalı? eğer, öyle yapacak ise 1915 yılında ezilen ulusun milliyetçileri olan talat paşa ve kurmaylarının planı olan ermen techirini hoş mu görecek şimdi?

rasim ozan kütahyalı düşünürken mi taraf olmuş yoksa taraf olurken düşünmeye mi çalışmış, bu durum pek anlaşılmıyor açıkçası.