bugün

sırat köprüsü diyalogları

Selam sözlük ben de geldim, hadi biraz eğlenelim. bende komikli komikli şeyler yazmak istiyorum bu başlığa. Diyaloglara diyaloglar eklemek istiyom.

Sırat köprüsü cehennem ateşi üzerine kurulacak kıldan ince kılıçtan keskin bir köprü. Cennete gitmenin tek yolu. Bu köprüde kaygan yerler, ayakların kayıp sabit kalamayacağı kısımlar, kapanlar, demirden kelepçeler, dikene benzer kılçıklar var. Muhammed ümmeti köprünün başına varacak, Allah Muhammed'e seslenecek ve diyalog böyle başlayacak. Ey Muhammed geç köprünün üzerinden, yıldırım gibi geç hızla uçan bir kuşun kanadında gibi hızlı ve asil bir atın sırtında gibi geç!

Muhammed geçmeyecek ümmetini gösterecek, Allah içlerinden dilediğini seç ona şefaat et diye buyuracak. Muhammed yalvar yakar, Allah bir kez olsun ihlâsla lailaheillallah diyen her kulun geçmesini kabul edene kadar.

insanlar köprüden sırayla geçmeye başlayacak. Kimiler yarasız beresiz varıyor köprünün sonuna, kimileri canını yakan ruhunu sıkıştıran acı veren yaralar ve berelerle. Herkes ameline göre.

Kuranı kerimde boyle bir olaydan bahsedilmiyor, sahih hadislerden olmasa da bazı hadislerde anlatılıyor bu mevzu peki nasıl oluyor da başı sonu bu kadar iyi biliniyor.

Çünkü her insan sırat köprüsünün başında doğar, her imtihanını yeni bir köprü üzerinde verir. Her imtihanın sonunda sırat köprüsünün sonuna gelir ya sağ salim ya yaralarla berelerle.
Ya cenneti yaşar ya cehennemi.
Hepimiz sırat köprüsü üzerinde ilerliyoruz, ayağımızın altından yer kayıyor, dikenler batıyor ayaklarımıza, acılar çekiyoruz kayıplar verip yaralar bereler alıyoruz. Amelimize göre iyiligimize kötülüğümüze göre ya düşeceğiz ya geçeceğiz. Lailaheillallah diyenlerdensek geçeceğiz ama bu sefer de alacağımız yaralar var en az açtığımız yaralar kadar.

işte şimdi de sırat köprüsünün en meşakkatli yerindeyim