bugün

bilinen 91 kişinin covid 19 dan ölmesi

küsüratlı sallanmasına rağmen dünya çapında inandırıcı olmayan iddia. neden? çünkü a ve b sınıfı meşhurlar ile zenginleri, yani medyadan bilinen insanları öldürmüyor bu meret. her nasılsa "bilinmeyenleri" yani hayatları boyunca sadece birer "günlük rakam" olabilmişleri öldürüyor. duyduk bir ara tom hanks, fatih terim, boris johnson gibiler kapmışlar ve 5 gün ile 3 hafta arasında atlatıp hiçbir şey olmamış gibi dolanıyorlarmış ortalarda, tatmin olduk tabi, "meğer onlar da insanmış" falan dedik.

tamam kabul, ben bunları yazdığıma ve sen de bunları okuduğuna göre meşhur veya zengin olmadığımız halde bizler de ölmedik, ya da virüsü kaptığı halde ölmeden atlatanlar da mevcut, en azından "rakamlar" öyle diyor. hatta adettendir diye bir beylik laf da edelim: "elbette kimsenin ölmesini istemeyiz, ama..." işte o "ama" kısmı kaşıntı yapıyor. çünkü "salgın" dediler, "herkesi vurabilir" dediler, "hepimiz meğer virüs karşısında eşitmişiz" dediler. kısaca "nah eşitiz" atasözünün tastiklenişine tanık olduk.

tek tek doktorlar ve hemşireler belki sebebi "Covid-19" olarak evraklanmış bu sayıda ve hatta belki de çok daha fazla ölüm görüyor. ama onlar da bilmiyordu bu insanları, son anda bildiler. ölmeyen meşhur ve zenginleri kıskanmıyoruz, bana ne isterlerse 300 yıl yaşasınlar; ama hesapta doğal olduğu ve kimlik tanımadığı söylenen bir virüsün bile adam seçmesi insanın kanına dokunuyor.
güncel Önemli Başlıklar