bugün

çin büyük serçe katliamı

Çin diktatörü Mao’nun bir emriyle katledilen 2 milyar serçe ve doğanın çinlilerden aldığı acı intikam.

Çin tarihinin meşhur komünist diktatörü Mao döneminde, tarlalardaki mahsullere zarar verdikleri gerekçesiyle devlet destekli olarak başlatılan serçe katliamında 2 milyar kuş öldürüldü. Ancak doğa, intikamını almakta gecikmedi.

Büyük Çin Serçe Katliamı
Çin’in Komünist diktatörü “Mao” 1959 yılında büyük bir tarım toplumu oluşturmak istiyordu. Bunun oluşması için tarladaki mahsüle zarar veren(!?) serçeleri yok etme kararı aldı. Tüm ülkede serçeleri öldürmek için seferberlik başlattı. Büyük sayıda serçe öldürüp getirenlere ödüller verildi. Bütün Çin halkı; sapan, tüfek ve tuzaklarla büyük ve amansız bir serçe avına başladı. Hatta hiç serçe öldürmeyenlere ceza verildi.

1960 yılına geldiğinde yani bir sene içinde Çin’de tam “2 milyar” serçe öldürüldü ve Çin’de hiç serçe kalmadı. Her yerde serçe leşlerinden oluşan büyük yığınlar vardı. Mao, serçelerin tarladaki zararlı böcekleri yiyip faydalı olduğunu ise biraz geç öğrendi. iş işten geçmişti artık….

Serçesiz kalan Çin’in tarlalarındaki zararlı böcekler önü alınamaz biçimde arttı ve ekinleri mahvetti. Bu durum da doğal olarak ülke çağında büyük bir kıtlığa sebep oldu. Kıtlık sonucunda oluşan açlıktan dolayı ülkede “20 milyon” kişi hayatını kaybetti. Bunun üzerine tükürdüğünü yalamak zorunda kalan Mao, acilen Rusya’dan yüzlerce serçe ithal etti…

https://paranormalhaber.c...in-buyuk-serce-soykirimi/

http://karabalina.com/bir-serce-de-sen-oldur/

görsel
görsel
görsel
güncel Önemli Başlıklar