bugün

osmanlı türk değildir

osmanlı nın türk olup olmadığını tartışmak için osmanlı nın türk anlayışını bilmek gerekir öncelikle!

osmanlı da sarayda türklük babadan gelir.birçok padişah ın annesi venedik,rus,çerkestir fakat baba esas alındığından padişahlar türk sayılmıştır.fakat bilimsel olarak ve benim şahsi görüşüme göre padişahlar elbetteki türk değildir.zaten osmanlı da saray yaşamı çok karışıktır anlamak mümkün değildir...

fatih sultan mehmed han a rum hükümdarı denmesinin sebebi istanbul u fethetmiş olmasıdır ki bu da gayet normaldir.

osmanlı türkler tarafından kurulmuştur,en başta her zaman türk vardır fakat sadrazamların pek azı türktür,bunun sebebi devlet yönetiminde karışıklık çıkmasının önlenmesi ve balkan uluslarının devlete bağlı tutulmak istenmesidir.

osmanlı da tahtta hak iddia etmek için türk bir babanın soyundan gelmek gereklidir ki bu nedenle de üst düzey devlet kademelerine türkler pek getirilmemişlerdir.

türkçe osmanlı da sokak dili olarak kalmıştır.sarayda ve resmi yazışmalarda daha çok farsça ve arapça kullanılmıştır.

osmanlı kuruluşundan çöküşüne kadar türkler tarafından yönetilmiş,fethedilen topraklara daima türkler yerleştirilmiştir.

sadece kanuni nin alman imparatoru charles quint e yazdığı mektuplara bakarak devletin türk devleti olduğu anlaşılabilir rahatlıkla.

hepsinin yanında avrupa 18.yy a kadar osmanlı kelimesini neredeyse hiç telaffuz etmemiştir.onlar devlete selçukluların devamı gözüyle bakmış ve türk demişlerdir.gidip avrupa daki şehir müzeleri ya da anıtlar gezildiğinde bu daha rahat anlaşılabilir.içerisinde türk kelimesinin geçtiği atasözlerinden tutun viyana daki türkler geliyor kaçın feryatlarına kadar avrupa osmanlı yı türk bellemiştir.fransız ihtilali sonrasında ve gelişen osmanlıcılık,ümmetçilik gibi türkçülüğe darbe vuran akımların ardından bu bir miktar kaybolsa da istiklal savaşıyla birlikte yeniden canlanmıştır.
güncel Önemli Başlıklar