bugün

eleştiriye kapalı insanlar

Kafka'nın dava'sında Josef k. illegal hiçbir durumla ilişiği olmayan, sıradan alalede bir adam. Kendince Küçük ahlaksızlıkları, Küçük çakallıkları, birkaç kibirli davranışı, ara sıra takındığı gizemli havalarından başka bir Küçük odası orta düzey bir memuriyeti var.

Bir gün bir mahkemenin sanığı oluveriyor. Hayatını tırnaklarıyla kazarken, bir şekilde yaşamaya çalışırken hayatına iyi hiçbir etkisi, desteği, yardımı dokunmayan insanlar bir mahkeme kurup savcı avukat hakim polis dedektif olup başlıyorlar josef'i yargılamaya.

Hiçbir suçu olmayan Josef k. Sürekli takip ediliyor, göz hapsinde tutuluyor ve düzenli olarak yargılanıyor sahip olduğu kişilik yüzümden, konum yüzünden, yaptıkları yüzünden, çevresi yüzünden.

Günümüz insanı eleştirmek ve yargılamak arasındaki çizgiyi tutturamıyor. Eleştirmek adi altında mahkemeler kurup, yargıç önlüğü giyip yargılamaya başlıyorlar.
Mahkemelerinde sanık olmayı reddedince de eleştiriye kapalı insan oluyor adımız.

Hem Kendisini eleştirmemize izin vermeyen herkesi bu şekilde nitelendirmek de doğru değil. Belki de sadece senin eleştirilerine kapalıdır?

Eleştiri güzel bir şey değil. Yapıcı olanı bile hassasiyetle yapılması gereken bir şey.