bugün

intihar eden matematik öğretmeni

orta yere küfür eden dengesizin biri.

ahmak herif. bunun gibi sakat kafalardan bir kişi daha eksilmiş oldu. iyi o zaman zenginler hariç herkes intihar etsin. azıcık kuran okusanız keşke müslüman kimliğinizi yaşamaya çalışsanız imanınızı hayata geçirseniz. yazık anasını satayım. birde öğretmenmiş. allah bilir kimlerin aklını zehirledi.

bu gibi vakalarda arkasından prim kasanlar yok mu en çokta onlara ayar oluyorum. sözlerine ışıklar içinde uyusun ile başlarlar. allah'dan rahmet dilerler. sistemden bahsederler, dünya bir anda kahpe oluverir. kardeşim derler, tanımadıkları şahsı öve öve bitiremezler. sanki adam allah yolunda cihat etti veyahut ailesi-milleti için büyük bir iş başarırken öldü, bir icat uğrunda can verdi. adam kendi öldürdü kendini bundan daha aşağı ne olabilir. bu sahte huyumuzdan derhal vazgeçmemiz icap eder. kendimizi kandırmayalım. herkes ne yaparsa kendine yapar. birilerini suçlayıp kendi canına kıymak en hafif cahilliktir, rabbe karşı asiliktir, aileni-sevdiklerini hiçe saymaktır.

ne diyoruz başımıza isabet eden bizim için hayırdır. hayatın önümüze çıkardıklarını bu şekilde değerlendirmeliyiz. biz her şartta her daim kendimizi geliştirmekle mesulüz. bir günümüz diğer güne eşit olmamalı. bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir buna kendi canına kastta dahildir. allah'ın cana verdiği değer işte bu kadar yüksek. insanın insana verdiği maddi ufacık bir emanetin üzerine titrerken, allah'ın verdiği can emanetine nasıl bu kadar kolay ihanet ederiz. insan canını korumakla mükelleftir, bu zaruridir. imanımızı yaşamıyoruz, kuran okumuyoruz. kuran insanı inşa eden yegane kitap.

konu dağılıyor. acayip sinirleniyorum böyle vakalarda. bide ünlü yapıyorlar böyle kişileri yazık.
güncel Önemli Başlıklar