bugün

elazığ ktm

en delisinden vatansever insanların, buraya girip de çıktıktan sonra, düşüncelerinde köklü değişiklikler yaratan cehennem köşesi. batıdan gelip de doğuda askerlik yapacak olan kısa dönem uzun dönem erlerin, bir derece zorunluluktan dolayı, zoraki durağıdır. Askerliğini Hozat'ta 319 KD olarak yapan birisi olarak biraz bilgi vermekte fayda görmekteyim (hazır 325 KD'ler askere gidecekken):

mülakata girdikten 10 gün sonra yeriniz belli olur.
doğu'ya gidecekseniz elazığ'a uçak, otobüs bileti aramaya başlarsınız. (ben malatya üzerinden elazığ'a geçmiştim.)
12 aralık gibi akşam saatlerinde harput yolu üzerindeki asıl adı merkez komutanlığı olan elazığ ktm'ye hoşgeldiniz.

dumurlar listesi:

dumur 1:
ilk gittiğinizde mahşer yeri gibi bir kalabalıkla karşılaşacaksınız. geçici izin belgeniz teslim alındıktan ve içeri girdikten sonra sivil hayatı 6 aylığına unutun. bavullarınızı girişte az ilerde sol taraftaki raflara yerleştirmenizi isteyecekler. burada yer isimleri yazar. (tunceli, hozat, karakoçan, van, hakkari vs.) gideceğiniz yere göre bavulunuzu yerleştirin. ama içinde para, saat gibi değerli bir eşya bırakmayın.

dumur 2:
er gazinosu diye bir yerlere yönlendirecekler sizi. yemek sırası diye bir şey var ki abooooo! orada gideceğiniz birlikten insanlarla tanışabilirsiniz. çekinmeden sorun: hozat-pertek var mı?, van-hakkari var mı? diye.

dumur 3:
yemekler rezalettir. akşam yemeği saat 19 gibi, sabah kahvaltısı 05 gibi, öğle yemeği de 13 gibi verilir. yemek deyince aklınıza bildiğiniz yemekler gelmesin.

dumur 4:
kesinlikle ama kesinlikle adam muamelesi görmeyeceksiniz.

dumur 5:
sizi soğuk havada sürekli sayacaklar. uzun dönem çavuşların matematik bilgisi 30'a kadar saymaktan öteye gidemediğinden sürekli hata yapacak. sayma işlemi uzadıkça uzayacak. (birliğinizden en az 80 kişi orada olacağından)

dumur 6:
bütün işlemler bittikten sonra upuzun bir yürüyüşe başlayacaksınız. (koğuşlara gitmek için) yağmur, kar ya da ayaz varsa yandınız!

dumur 7:
uzun dönemlerin kabul ya da terhis dönemlerine denk geldiyseniz 5000-6000 kişilik bir kalabalığa hazır olun.

dumur 8:
mümkün olduğunca aynı birliğe düştüğünüz yeni kısa dönem arkadaşlarınızla yan yana kalmaya çalışın. çünkü yataklara 2 kişi birden yatacaksınız. buralarda hırsızlık vs. olabiliyor. gece sizden kimlik isteyebilirler. vermeyin. uzatırlarsa da alttan almayın.

dumur 9:
saat sabahın 4 ya da 5 inde sizi sabah sayımı ve kahvaltı için uyandırırlar. aynı işlemler böyle sürer gider.

eğer kış günü sevk ya da ilk katılım için gittiğinizde işler daha da zorlaşır. er gazinosunda 2000 tane eleman zaman geçirmeye çalışırsınız.