bugün

uludağ sözlük ü bitiren en büyük neden

Şüphesiz ki diğer yazar arkadaşların da görüşleri merak edilen nedendir. şimdi " yha bitmedi " falan gibi sikko açıklamalarla gelmeyin bana. görüyoruz işte, 1000'li online sayıları 200-300'e düştü. azalarak bitmekte.

kendimce gözlemledigim sebepler şunlar:

1) kendini troll zannedip de trollük kisvesi altında yavşaklık, piçlik, g.tlük yapanlara müsamaha gösterilmesi, bunların sözlüğün dinamiğini sağladığı gerekçesiyle el üstünde tutulması. lan olm, sizin her yeriniz troll olsa ne yazar. siz daha trollüğün ne olduğunu kavrayamamış düşük zekalı organizmalarsınız. açın bakın sözlük tarihine, gerçek trollüğün ne olduğunu görün. bakın bir hicbiseyebosunaiclenmeyenadam'a, cool adam'a, merhaba ben pembe tolga'ya, etuuu'ya, maldan adam'a, qurm i qurmullah'a, gecmis zaman olur ki'ye, morganize isler'e ve ismi aklıma gelmeyen nicelerine. illa trollük yapacağım diyorsanız gidin bu adamları örnek alın. bizler de keyifle okuyalım. öyle günde 100 tane tek cümlelik sikik entryler girmekle troll olunmuyor. sizin derdiniz kısa yoldan eksi karma yapmak, bu vesileyle sol frame'i s.kmek. lan herif her gün " kitap okumak gerzekliktir, tiyatroya gitmek mallıktır " diye entry giriyor, troll olduğunu zannediyor at kafası. gercek trollugun zeka, birikim ve belli bir altyapi gerektirdiginin bile farkinda degil. çünkü kafası o kadar bile çalışmıyor.
2) tek kelimelik s.kindirik cümlelerle toplumun genelinin kabullendiği değer yargılarının aleyhinde insanların çoğunun sinirlerini zıplatan desteksiz, mesnetsiz söylemlerin sırf sözlük formatına uyuyor gerekçesiyle görmezden gelinmesi.
3) düzgün yazarların çoğuna yapılan sistematik saldırıların moderasyon tarafından gözardı edilerek bu yazarların küstürülmesi.
4) yazar kabulunda herhangi bir kriter olmaması, nefes alsın yeter mantığı ile hareket edilmesi, 2 gün önce siktir edilen yazarın ertesi gün tekrar yazarlığa kabul edilmesi.
5) ülkenin temel taşlarına dair bir takım kriterlerin sürekli trollük adı altında yıpratılması, bunlara ses çıkarılmaması, 3-5 tip tarafından ota boka kemo, laik bilmemne sıfatlarının takılarak modern toplumların kabullendiği değer yargılarının sürekli aşağılanması. bu ülkenin aydınlarına, sanatçılarına anlamsız ve bomboş söylemlerle saldırılması, cehaletin kutsallaştrılarak övgüler dizilmesi ve tüm bu olanlara kimsenin dur dememesi.
6) ırk, dil, din nefretinin körüklenerek sürekli sınıf ayrımcılığına müsamaha gösterilmesi.
7) kadının aşağılanmasına ses çıkarılmaması, bunu özellikle yapan itlerin " fikir özgürlüğü yeha " söylemi ile korunması. ensestvari başlıklara izin verilmesi.
8) algı operasyonları ile olmamış olayları olmuş gibi göstererek dezenformasyon yapan zevzeklerin korunması.
9) yazarların gözünde moderasyonun çalışmaması, ya da yeterli olmaması.
10) sözlüğün artık sözlük olmaktan çıkıp, insanların götünü başını attığı yer olması.
11) sikko kavgalara, polemiklere göz yumulması. insanların birbirlerine hakaret etmelerine ortam sağlanması. bu tür olaylarda direkt müdahale edilmemesi. sözlüğün sözlükten çok dedikodu yuvasına dönmesine izin verilmesi. bu tartismalarda hakaret ile eleştiri arasındaki ince çizginin bir türlü korunamaması.
12) ekşi sözlük'ün yazar alımını kolaylaştırması.
13) sözlükte yazardan çok bot olması.

yazdıkça çıkıyor işte, benim söyleyeceklerim şimdilik bunlar. içim sıkıldı a.ına koyim yazarken. daha onlarca sebep yazabilirim.
belki şu anki izledikleri politika ile günü kurtardıklarını sanıyorlar ama uzun vadede çöküş kaçınılmaz. hani insanlar yıllardır " uludağ sözlük bitti " diyorlar ya, bu sefer şakası yok, gerçekten sona doğru gidiyor.
neyse, "bunu neden yazıyorsun, zaten çoğunu biliyoruz" diyebilirsiniz.
ileride sözlük bir gün tamamen bittiğinde zall sebeplerini topluca okusun da "ben ne bok yedim" diye kafasını vursun diye yazıyorum.