bugün

şiiler ve sünniler arasındaki farklar

halen tartışılan ve Malesef ki Türk Milleti içinde ayrılık yaratan farklardır.Bin yılı aşkın zaman önce Arapların siyasi olaylar yüzünden birbirlerini öldürmeleri,Hasan hüseyin efendilerimizi katletmeleri araplarda kan davasına dönüşmüş ve bu Osmanlı zamanında da Şah ismail yavuz kapışması içinde siyasi bir hamle olarak kullanılmış ve Türk milletine iyice yerleşmiştir.

Oysa ki Türk Milletinin Sünnisi de Şiisi de Hasan,Hüseyin efendilerimizi kutsal ve değerli kabul ederler.Sünni Araplar Yezit muaviye ismini alabilirken Sünni türkler Yeziti her daim lanetlerler.

Aradaki birkaç dini görüş farklılığı ise insanların yüreğindekine karışmak olacağından geçmiş ve günümüz türk töresinde hiçbir zaman ayrılık olarak yer bulmamalıdır. 3 vakit namaz kılan da 5 vakit namaz kılan da Cem yapanda Aynı Allah'a tapmakta,aynı allahtan ve peygamberden şefaat istemektedir.

Kaldı ki farklı yaradanlardan bile şefaat isteseler bizleri birleştiren nokta Şii sünni alevi olmamız değil türk olmamızdır.Günümüzde zamanında barbarlık yapan arapların kan davalarını gütmek aklı selim hiçbir Türkün yapacağı şey değildir.

ek: Şiiliğe sapık Mehzep diyenler, Şii Türklerin yani Azerbaycan güney azerbaycan ve Türkiyedeki Türklerin artı olarak Türklük bilincine sahip Tüm Türklerin doğrudan tecavüzüne uğramış ki şiilere sapık der herhalde.
güncel Önemli Başlıklar