bugün

meriç e mektup

bir umut sarıkaya eseridir.

--spoiler--

Biliyorum temeli çok eskiye dayanan dostluklar kuran bir insansın sen ve etrafındaki kimsenin üzülmesini istemeyecek bir yapıya sahipsin. Seni ben de boyle kabul ettim. Zaten kabul etmeden önce yani tanışmadan önce de senin ismini hep duyuyordum. "meriç bambaşkadır" "meriç de çok üzüldü bu duruma tabii ki" "meriç yine yaptı yapacağını hepimizi gülmekten komaya soktu" "ya meriç diyorum başka bir şey demiyorum artık gerisini siz tahmin edin" gibi senin hakkında o kadar çok cümle duydum ki anlatamam... Hatta ben de belli bir süre sonra seni daha hiç görmeden ve tanımadan "kesin meriç´tir bunu diyen" "meriç tam zamanında gelmeseydi şaşardım doğrusu" diyerek katıldım bu konuşmalara. Anamın babamın isminden çok senin ismini zikrettim şu ilişki boyunca meriç. insanlari nasıl etkilediğini artık sen düşün güzel kardeşim. Bunlar hep iyiye hep güzele dair şeyler.

Bitmek tükenmek bilmeyen enerjinin kaynağını bana söyler misin sevgili meriç? Daha tanıştığımız o gün parmaklarını açarak elini yukarıdan sorti yaptırarak "selam arkadaşım tanışalım ben meriç" demenden anlamıştım enerjik oldugunu. "işte bir enerjik" diye içimden geçirmistim. Hepimiz sabah 8 aksam 6 mesai yapan insanlar değil miyiz sevgili meriç. Bu zaman zarfından sonra nasıl sen hala enerji dolu olabiliyorsun sevgili kardeşim. Sırrını söyler misin bize? Geceden bala pekmeze mı yatırıyorsun kendini yoksa sabah kalkıp supradinle redbull´la mı ovuyorsun bedenini. Oğlum yorgunuz lan bitkiniz... Aksam da oturup kafamızı dinlemek istiyoruz. Afacan gibi misafirliğe gelmiş tezcanlı çocuk gibi ne ordan oraya koşuyorsun. Kaç yaşında insansın. Yakışıyor mu ninja gibi hızlı hareket etmeler filan.
Surprizlerle dolusun meriç... An be an ne yapacağını tahmin edemiyoruz halk olarak. Tak bir parti de oluyorsun tak yamaç paraşütünde hop ordan dalışa. Enerjine dediğim gibi yetişemiyoruz onu kendi haline bırakarak durulmasını bekliyoruz bari "bir surpriz yapip" bizi cağırmasan suruklemesen pesinde. ben niye durduk yere sen daliyorsun diye suyun fersah fersah altina gireyim sevgilimle ya da dirayetli davranip reddettigimde "umut gelmek istemiyor" gerilimini yasayayim ariza cikaran adam olayım... kiz arkadasimi cok dusunuyorsun biraz da beni dusun sevgili meric.
kizlara karsi korumaci kollamaci tutumunun tek sebebi tanisikliginizin cok eskiye dayanmasi ise eger cok üzülecegim. yani ilk sen gordun diye ise bize bu afra tafra ilk sen kesfettiin diyeyse ne diyebilirim sana ben meric. "sanki bana amerika kitasini kesfetti .minakoyim alti ustu sinem´in duygu´nun canim kuzen elvan´in varligini kesfetti" diyebilirim. once ben gormustum diye bu satten sonra bir seyin kavgasi verilir mi gerilimi yasanir mi sevgili meric? bu arada konusu acilmisken sen niye benim kiz arkadasimi cok dusunuyorsun meric.

"bu adam calisiyor yorgun argin geliyor; basketbol a da aydin ors´lu efes gunlerinden beri zerre ilgilenmiyor" diye bir gun olsun dusundun mu? dusundun. peki ne diye bana hala enbiey kunbiey diye muhabbet aciyorsun. bir gun olsun elinde lig fiksturuyle goremedim seni. gorsem belki de ayni potada erirdik meric. benimle niye elalemin zencisini şakin o neyil´ini ayni potada eritmeye calisiyorsun. nasil bir adam olmami istiyorsun oflum sen. olsam biliyorum yine begenmeyeceksin beni. yine kiz arkadasima "dikkatli ol o adama karsi" diyeceksin biliyorum. ben aylarca kiz arkadasima kendimi begendirmeye calistim niye simdi bir de sana ispatlamak zorundayim meric.

killaniyorum senden arkadasim. hareketlerinden degil varligindan killaniyorum. an be an etrafimizda olabilme ihtimalinden killaniyorum. omo´nun yanina bantlanmis limonlu cif gibisin. ben sadece omo almak istiyorum sen ise sadece ayni firma üretti ve daha az satildi diye ele geliyrosun. gelme artik sevgili arkadasim. bak ikidir bilerek "arkadasim" diyorum bizim oralarda genelde tartakalamadan kisa bir zaman once insanlar birbirlerine "arkadasim guzel kardesim" gibi beraberligi hatirlatici sifatlarla seslenirler. evet cekinmeden soyluyorum sana karsi engellenemez siddet hissi besliyorum. acaba bir ben miyim ayı bir ben miyim paranoyak diye cok kereler dusundum. ve konuyu cok az samimi oldugum halde diger kizlarin erkek arkadaslarina da actim bir kongre duzenleyerek geceler boyu seni tartistik. delegelerin oylari sonucu oy birligiyle "bir yere cağırıp isiklari kapatalim. kurekle sopayla terlikle dovelim kimin dovdugunu bilmesin" karari cikti. boyleyken boyle meric.

ama ben hicbir sorunun siddetle cozulmesinden yana degilim. zaten deli skmis gibi gecenin bir yarisi bir adama iki paket sigara ice ice mektup yazmamdan belli degil mi bu. bak arkadasim sana insan gibi anlatiyoruz durumu. halden anla belirme artik. "aslinda tanisan cok seversin" diye anilmaktan sikilmadin mi? taninma sevilip sevilmeme gibi bir derdin de olmasin.

sen simdi dedigim her seyi unut da bana sunun cevabini ver. tam olarak ne istiyorsun ben ve benim gibilerden meric?"
--spoiler--
alıntıdır efendim, alın teri değil bildiğin kopi-peyst.