bugün

2019 da imf nin dolar beklentisi 10 tl

hadi oldu diyelim. asgari ücret 200 dolar olur. rusya'da asgari ücret 160-170 dolar arası diye biliyorum, araştırmaya inansam da uğraşamam.

yani demem o ki; kira, elektrik, su, doğal gaz, gıda fiyatlarını düşürmek mümkün olursa, en azından kira fiyatları hallolursa gerisinin çok sıkıntı olacağını sanmıyorum. bir şekilde ticaret savaşlarını atlatırız da, yeter ki milleti sokaklara düşürmeyin, evsiz koymayın.

devletin biraz daha maliyete katlanıp toki çalışmalarını hızlandırması gerekiyor. fazla ev göz çıkarmaz da, ev sahiplerinin vicdanına bırakılmasın bu millet. piyasa eve doysa da, göç dalgası beklentisi var. evsizlik çok zor. yapın dursun kenarda. gerisi çok sorun değil, bir şekilde aşılır.

ayrıca asgari ücretin dolar karşısında düşmesi, yurt dışına satış yapan şirketlerin eleman sayılarını çoğaltarak büyümeyi hedeflemelerine katkı sağlar. silikon vadisi'nde 20 bin dolardan başlarken yazılımcı maaşları, 2 bin dolara yazılımcı çalıştırmak, uluslararası şirketlerin türkiye'ye yatırım yapmalarına neden olur. bizim de istediğimiz zaten bu, yeter ki halkın isyan edecek duruma gelmeyeceği önlemler almalıyız.

falan filan.

bu arada, nişasta bazlı şekere hayır.
güncel Önemli Başlıklar