bugün

fenerli alex in cuma namazı kılanları eleştirmesi

translate türkçesi:

"Türkiye'nin Kralı", Alex, kulüpler arasındaki rekabetin ülkeyi nasıl böldüğünü anlatıyor

Türkiye'nin en iyi dört oyuncusu seçilen Fenerbahçe orta saha oyuncusu Alex de Souza, 32, istanbul sokaklarında yürüyemiyor. "Diğer kulüplerin destekçileri bile onlarla çay içmemizi istiyor."

Avrupa'nın en büyük rakiplerinden biri olan klasik Fenerbahçe vs Galatasaray sadece ülkeyi değil, Almanya, Fransa ve ingiltere'deki cömert toplulukları felce uğratıyor.

Palmeiras ve Cruzeiro'daki Idol, Alex Dunga'nın Santos'dan Neymar ve Goose'u çağırmama konusunda tutarlı olduğunu söyledi. Yetenekli, sadece Internazionale Milan ile Şampiyonlar Kupası'nı kazanmış olan José Mourinho'nun savunma şemasının yararlarını kabul ediyor.

Ve Folha'yı ekibinin lüks eğitim merkezinde, başkentin 60 km uzağında alan Alex, konsantrasyon rejimine saldırdı. "işe yaramaz, koçların da düşünmediği gibi işe yaramıyor."

Altı yıl önce Fenerbahçe'de, Alex dini sorunun eğitim ile nasıl karıştığını açıklıyor, her iki ülkede de medyaya saldırı düzenliyor ve çoğu yorumcunun görünmesini istiyor. Brezilya'da, Tostão ve Paulo Vinicius Coelho olumlu görünüyor.

Aynı zamanda Palmeiras'tan da söz ediyor, onunla birlikte 1999 Libertadores'i kazandı ve başka bir krize daldı. "Sorun, yönetimden biri."

SHEET - Brezilyalı takımın taktik şeması hakkında ne düşünüyorsunuz?

ALEX Dunga'nın pozisyonu oynadığı şeye ve futbolu nasıl gördüğü üzerine. Asistanı bir savunma oyuncusuydu [Jorginho]. Büyük bir özellik olarak desteğe sahipti, ancak bir tarafın savunma dördünün ön sırada yer alması gereken ilk şey. Bana sorarsan: beğendin mi? Hayır, hoşuma gitmedi çünkü ben yarıdayım.

Ronaldinho Gaúcho, Neymar ve Ganso'nun çağrılmaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Dunga, devraldığı günden beri onun tarafından inşa edilmiş bir mürettebatı vardı. O dört yıl içinde sporcularına söylemiş olması gereken şeylerin tutarlılığını korudu.

Ve Adriano’yu aramamış mı?

Onu almayan Dunga değildi, sahadaki düşüşünden dolayı emekli olan ve saha dışı davranışlarından kaynaklanan Adriano idi. Ama sanırım Dunga son dakikaya kadar onu beklemiş olmalı.

Bu olumlu davranış, futbolda göründüğünden daha yaygın mı?

Hoşgörüsüz olarak görmüyorum, her birinin yaşam tarzını görüyorum. "Geceye gitmek istemediğin için" diye sorduğumuz oyuncularla oynadım. Bu durumu kınamıyorum. Kınıyorum ki bu: Bir takviminiz var mı? Sonra oyuncu planlanan zamanda orada olmalı.

Ama bütün olmalı ...

Ama ana odak, eğitim, zaten sahip olduğunuz şeyi geliştirmek dışında, yararsızdır. Oyunu tanımlayan şey nedir? Şimdi adam oyuna gittiği andan itibaren sarı ışığını açmak zorundadır ve şu an değil, sakatlığı olduğunu fark ettiğinde vücudun artık aynı olmadığını görmesi gerekir. Ben vardı.

Hala konsantrasyonları destekliyor musunuz?

Hayır. 18 yaşımdan beri konsantrasyondan nefret ediyorum. işe yaramaz, ama gerekli buluyorum. Ama işe yaramaz bulduğum şey, kendinizi bir otelde, bir çare olarak, 15 gün boyunca aynı türden bir eğitim yapmak için kilitlerseniz, aynı tür bir şeyle oynamak, 15 gün boyunca bilmiyorum.

Brezilya'nın Weggis'teki ünlü “konsantrasyonu”, 2006 Dünya Kupası'na hazırlık olarak, bir oba-oba oldu. Çok uzağa gitti, değil mi?

Herkes oyuncuları suçladı, ama onlar suçlanmıyorlar. Oyuncu program takmıyor, oyuncu programı yerine getiriyor. Koç, koçluk personeli ve üstündeki personel tarafından yapılır. Brezilya kaybetti çünkü oyuncular bu karışıklığa gidiyorlardı, ama hiçbir şeye karar vermediler. CBF'nin başkanından koç olan Carlos Carlos Parreira'ya karar verdi. Dunga, takımı sadece kendileri için bir otelde kilitleyecek. Oyuncular yine buna katılmaz.

Santos'un takımı hakkında ne düşünüyorsun?

Küçük bir ekip, yanlışlıkla yanlışlıkla monte edildi çünkü kimse bu çocuklara yatırım yapmadı.

Birçoğu Barcelona'yla karşılaştırır. José Mourinho'nun Internazionale'si tarafından Şampiyonlar Kupası'nın elenmesiyle şaşırdınız mı?

Hayır, çünkü Dunga hakkında söylediğim şey aynı. Herkes futbolu bir şekilde görür. Barselona'daki ikinci maçtan sonra, insanlar "oh, ama Inter sadece kendini savundu" dedi. Bekle, ama Inter ilk maçta Milan'da yapmış olduğu 3'e 1'i savundu! Palmeiras için Libertadores'in şampiyonu olduğumda, Felipão'nun [Luiz Felipe Scolari] takımı terketmek zorunda kaldıklarını söylediler. Ama Felipão'ydu, gitmesine izin veremiyordu, çünkü futbolu öyle görüyordu. Aynı zamanda Guardiola [Barcelona'nın koçu] ile de oldu: Milano'da her zaman oynamış, açık ama aynı şekilde Mourinho'yu yakalamış gibi oynayacaktı.

Palmeiras'tan bahsetmişken, oradaki bir idol olan nasıl oldu, kulübün şu anki durumunu değerlendirdin?

Üzgünüm çünkü Palmeiras çok büyük. Farklı bir yönetimde, kulübün geçmişte yaşadığı gibi daha iyi zamanlar yaşayabileceğine inanıyorum.

Bir yönetim problemi var mı?

Bu dönemde, ben yokum, içeriden çok insanla konuşuyorum ve her zaman kulübün içinden bir sürü sorunla karşılaşıyorum. Ve bu alana yansıdı.

Taraftarlarla olan ilişki ne olacak? Diego Souza ve Robert infaz edildi ...

Ama benim günümde o da vardı. Oyuncu, bundan kaçınmanın tek yolunun, kulübe büyük bir bağlılık göstermesi gerektiğinin farkında olmalıdır.

Fakat futbolun bugünkü gibi küreselleşmesi için böyle bir bağlılık olabilir mi?

Ancak taahhüdün ebedi olması gerekmiyor, Marcos'unki gibi, oğlan çocuğu geldi ve Palmeiras'ın içinde sona erecek. Ama onun taahhüdü benimkinden daha büyük değildi. Sadece A takımıyla sözleşmesi olan ve üç ay boyunca oynamak için B takımına verilen bir oyuncuyu sevmiyorum. Bu çok karmaşık bir durum çünkü bağlılık yaratmanın bir yolu yok.

Futbol tartışma programlarını takip ediyor musunuz?

Gülüyorum, çünkü futbolu analiz etmek çok kolay. Adamın maçla hiçbir ilgisi yok. Bundan çok şey öğrendim, çünkü bir çok insan benden söz etti: Alex katılmıyor, Alex sahada uyuyor. Bana söylediğinde: "Çok üşüyorsun, durumlara tepki vermiyorsun!" Bekle, adam televizyonda bunu nasıl görüyor?
Roberto Carlos, eğer Dunga onu seçime ihtiyaç duysaydı, onun deneyimlerini gençlere aktardığı için bunu yapardı. Evet, bir yorumcu dönüyor ve şöyle diyor: Evet, Roberto gerçekten pagoda yapmak, içki içmek, oyun oynamak için bir deneyime sahip olmalı, çünkü bir çocuğun nafakasını ödemek için geri döndü ... Ama, bir dakika bekleyin, bunun ne yapması gerekiyor? futbol ile
Bir oyuncu bira içmek isterse, ona öğretecek olan Roberto Carlos değildir, çünkü muhtemelen evinde gençliğinde bira içmeyi öğrendi ... Bunu söyleyen adam kravat takıyor, televizyon seyrediyor, Klima ile ... Konuşmak çok kolay. Sonra bizimki gibi sosyal olarak karmaşık bir ülke alırsın ve insanlar buna inanmaya başlar.

Medya medyaya her iki ülkede nasıl davranıyor?

Aynı şey. Anlayabilenler var, tartışmalı olmak isteyen bir adam var, hiç bir şey oynamış olan eski oyuncu ve yorumcu olduktan sonra oyuncu oldu ... Çünkü hiç kötü bir oyuncu görmedim [gülüşmeler]

Brezilya'da ve Türkiye'de bir idol olmak arasındaki fark nedir?

Burada şey çok daha büyük.

Dışarı çıkabilir misin?

Evet, ama zaten herkese katılmak için çok fazla sabrım gerekeceğini bilerek. Brezilya'dan farklı olduğu için. Burada rakipler taraftarları - Galatasaray'dan, Beşiktaş'tan (istanbul'daki üçüncü güç) - benimle fotoğraf çekmeyi isteyin.

Rekabet çok mu büyük?

Ben aynı şeyi hiç görmedim. O ülkeyi alır. O gün Almanya, Belçika, Fransa, ingiltere'de yaşayan Türkler bile, Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki maçı izlemek için dururlar. Kıta rekabeti de var çünkü Galatasaray istanbul'un Avrupa yakasında ve biz de Asya'da. Fenerbahçe'nin Cumhuriyet tarafını çağırıyorlar. Ve bu yüz yıl.

Hayatın nasıl burada?

Burada birkaç şey dışında Brezilya'da yaşayacağım gibi yaşıyorum. Örneğin, tiyatroyu seviyorum ve burada gidemiyorum çünkü% 100'ü anlayamayacağım.

Türkçe biliyor musun

Hayır, ama yapıyorum.

Dini konu sizi etkiliyor mu?

Artık değil. Ama ilk başta saçma oldu.

Kulüp üyelerinizden bazıları var ...

Fan var! Günün beş namazını yapan, antrenöre eğitim programını değiştirmesi gerektiği için dua etmesi gereken bir oyuncu var.

En iyi teknisyenin neydi?

Lüksemburg.

Taktiksel ve motivasyon içinde?

Shot.

Scolari'den ne haber?

O harika bir antrenör, ama biz futbolu farklı görüyoruz.

Kupayı kim kazanır?

Geleneksel olanlar güçlüdür. Brezilya, ingiltere, italya - kimseye hiçbir şey vermediği, ama her zaman italya -, iyi bir takımı olan Hollanda.

Arjantin'den ne haber?

Bu geleneksel, ama anın takımı ispanya. Turnuvada nasıl davranacağını görmelisin. Yeni Zelanda ve Kuzey Kore'yi [Brezilya'nın prömiyerin açılışında] kimseyi kandıramazsınız.

Gazeteci Türk hükümetinin davetine gitti.
güncel Önemli Başlıklar