bugün

taksicilerin uber çağırıp şoförü dövmesi

Yıllardır, evet işini saygılı düzgün yapan birkaçını hariç tutsak da, boktan hizmet, trafik zorbalığı, kalpazanlık, gasp, insanların zor durumundan faydalanma fırsatçılığı gibi türlü terbiye ve ahlak eksiği durumlara giren taksicilerin yaptığı son zorbalık.

Bu adamlar değil mi zamanında taksi plakası almış, şimdi her biri trilyonluk. Ve o arabalarda gündelik şoför, taşeron kullanan? Dükkanları bile var, parasını verip taksiyi kiralıyorsun, işletiyorsun.

Tünelin ucu görünmüş ama, gidicisiniz taksiciler. Daha da bokluk çıkartacağınıza, daha düzgün hizmet verin, daha uygun fiyat verin, insanlar uber yöneliminden utansın size dönsün. Osmanlı zamanı hattatların matbaaya nasıl baskın çıktığını aklım almıyordu. Şu an neler olduğunu ayan beyan görüyoruz. Tarih kitapları bugünleri de uygarlıktan geri kalınmış diye yazacak, taksiciler baskın gelirse.

Böylesiniz işte, iyilikle birşey yaratmak değil, yeniyi yok etmeyi biliyorsunuz. Bu cümleyi de okuyunca yaratmak Allah'a mahsus diyeceksiniz, o da malumun ilanı zaten.