bugün

bts

K- pop'tan nefret eden bana k-pop'u sevdirmiş olan gruptur, nedense çok samimi buluyorum, her ne kadar Spotify üzerinden seviyeli bir ilişki sürdürmeye gayret etmiş olsam da youtube'a girdiğim andan itibaren yok efendim "bts sweet moments, funny moments, voice cracks, sexy moments" derken bana bu yaşımda fangirl'lük yaptıracaklarindan korkuyorum belki de korktuğum çoktan başıma geldi, hadi geçmiş olsun.

Bu sektörün ürünü olan gruplara kendini kaptırmış olan fan kitlesinin yapılan şarkıların kalitesinden ziyade grup üyelerinin dış görüşüne çok önem veriyor olduklarını fark ettim, yaptıkları müzik geri planda kalıyor bana kalırsa. Halbuki toplumsal sorunlara değinmeleri, sözlerinin tamamen kendilerine ait oluşu, sahnedeki enerjileri ve başarılı dans koreografileri ile daha fazla ön planda olmaları gerekirdi diye düşünüyorum. Bu sektöre gönlünü vermiş fandomun genellikle 10-14 yaş aralığında kızlardan oluşmasından ötürü olsa gerek, ne kadar başarılı olurlarsa olsunlar grup üyelerinin yaşları ilerledikçe sektör yeni arayışlar içerisine giriyor gibime geldi. mesela super junior 'ın eski popülerliğini kaybetmiş olması artık grup üyelerinin genç kızlara hitap etmiyor oluşundan olabilir mi? Neticede hepsi otuzlu yaşlarını devirmekteler,bazıları evli barklı..

Gece gece buraya kuantum fiziği tartışmaya gelmiş gibi bende sanki çok önemli ya şu yazdıklarım. biriniz de desin yat zıbar ne saçmalıyorsun diye. neyse daha sonra devam ederim.
güncel Önemli Başlıklar