bugün

zeytin dalı harekatı

Sonuna kadar desteklediğim harekat. Zafer Türk'ün olacaktır. Afrin ypg'nin diğer toprakları ile kara bağına sahip değil. Dolayısıyla diğer yerlerden sevkiyat yapamıyorlar. Fırat kalkanı harekatında ışid denen dinci sefillerin işi gücü bırakıp tüm enerjisini bize harcamasına rağmen onları bozguna uğratmıştık. Sanıyorum ki afrindeki kürdoları harcamak nispeten daha kolay olacaktır. Bu harekat ile ilgili eleştirilmesi gereken bir nokta varsa o da çok geç kalınmış olmasıdır. Zamanında başımızdaki basiretsiz dinciler suriye hükümeti ve suriyenin toprak bütünlüğünü destekleyen ülkelerle sıkı ilişkiler kursalardı bu operasyona gerek bile kalmayacaktı. Ülke yönetirken duygusal değil rasyonel düşünmek gerekir. Esad haklı olsun haksız olsun Suriyenin bölünmesi demek türkiyenin kuşatılması demektir. Abd ırakta uyguladığı projeyi suriyede de uyguladı. Neyse ki zararın neresinden dönülse kârdır. Ypg/pkk'dan temizlenen bölgelere Türkiyedeki suriyeli mültecilerin yerleştirileceği açıklandı. Hiç değilse Türkiyenin demografik yapısı düzelecek. Ön saflarda ösocuların kullanılması da tsk içerisinde verilecek kayıpların minimize edilmesinde önemli bir etken.

Haftalar sonra gelen edit: Görünüşe göre harekat epey başarılı bir şekilde ilerliyor. Yalnız gövde gösterisi için donanmanın da kullanılması lazım. Amerika akdenize dayadığı gemilerle esad güçlerini vurmuştu. Keza rusya da taa hazar denizinden ışidi vurmuştu. Biz de iskenderun körfesine gemileri dayayarak gövde gösterisi ve propaganda için birkaç füze sallayabiliriz.

Aylar sonra gelen edit: Canlı suriye haritasına baktım. Operasyonun bittiği söyleniyor. Fakat Tel rifat isimli yer ve çevresinin hala ypgnin elinde. Hatta orada yaşayan halk türkiye burayı da kurtarsın diye sokaklarda eylem yapmaya başlamış. Buna rağmen neden tel rifat denen yer de alınmıyor anlamak mümkün değil. Üstelik içinde askeri havaalanı barındıran stratejik bir nokta orası.

Son edit: Tel rifat ve çevresi de ele geçirildi. Yapılması gereken ilk iş türkiyede ne kadar suriyeli varsa buralara yerleştirmek olmalıdır.