bugün

ahmet kaya

döneminde kürt ırkına yapılan baskılar sonucunda ortaya çıkmış bir sanatçıdır. hemen hemen her konuşmasında bu vatanı çok sevdiğini dile getirmiştir. hatta ülkemde son turnem adlı turnesini doğu illerinde değil daha çok batı illerinde yapmıştır. ve o turnedeki her konserinde şu cümleleri sarf eder: "biz türkiyeli demokratlar olarak namusum ve şerefim üzerine yemin ederim ki bu ülkeyi asla böldürtmeyeceğiz." bu cümle gibi bir çok cümle çıkmıştır ahmet kaya'nın ağzından.

ahmet kaya'nın bölücü olarak görülmesinin sebebi tam olarak şudur;
o dönem kürt olmak ayıptı, bölücülüktü ve ahmet kaya kürttü. fakat ahmet kaya bölücü olmak istemiyordu. savaş istemiyordu. aslında sadece herkesin huzur içerisinde yaşamasını istiyordu. fakat kimse ahmet kaya'yı anlayamadı. belki de o kendisini anlatamadı. ırkından dolayı kendisine bir yer bulamıyordu. ve o zamanlarda öyle büyük bir hata yaptı ki. o hata onun tüm hayatına mal oldu. o dönemde alenen çıkıp hain terör örgütü lideri, bebek katili apo'nun adını ağzına aldı. herkesin beklediği o hatayı yaptı ve bir daha geri dönüşü olmadı. yıllar sonra çıktı özür diledi. dönemin şartlarından ve o anın heyecanından dolayı böyle bir hareket yaptığını ve asla böyle bir yaşam tarzı olmadığını söyledi. fakat artık çok geçti ve uzun yıllar boyunca bölücü olarak anıldı. ardından yurt dışına kaçmak zorunda kaldı. oradaki her konuşmasında şu 2 derdini anlattı. dediğine göre; türkiye'yi çok özlemişti ve ölmeden önce anlaşılmak istiyordu. beni ben öldüğümde değil şimdi anlayın diyordu. ne yazık ki ne türkiye'ye dönebildi ne de yaşarken anlaşılabildi.

ahmet kaya yıllarca türklerin ve kürtlerin türkiye cumhuriyeti sınırları içerisinde barış içerisinde yaşayabileceğini savundu esasen. bir dönem galeyana gelip söylediği şeyler ona çok pahalıya patladı sadece.
güncel Önemli Başlıklar