bugün

sözlük kızlarını kötüleyen başlık açmak

Zizek; "erkek libidosunda kadınların kabul edilebilir cinsel partnerler olmadan önce küçük düşürülmeleri gerekir" der.

Sosyal psikoloji alanında yapılan son dönem Araştırmalarına göre Günümüz ortalama bir modern/postmodern erkeğin çekici kadın anlayışı kısaca; kadının bir yanda olabildiğince çekici ve kadınsı olması ve fakat zekasını ve bilişsel yeteneklerini fazla kullanmaması, güçlü ve sert özelliklere sahip olmaması en başta gelir. Bunun anlamı, boyun eğen, başkalarının fikrine -özellikle de bir erkeğin fikrine- başvuran, çaresiz görünen kadınlar erkekler tarafından daha çekici algılanmaktadır.

Belirli mesleklerde güçsüz ve yetersiz algılanan kadınlar güçlü ve yeterli kadınlara göre daha çekici algılanıyor. Yine bu anlamda en itici kadın mesleklerinin başında yöneticilik, müdürlük, pilotluk gibi güçlü ve erkeklere kendini güvensiz hissettirebilecek yine erkeğe atfedilen meslekler geliyor.

Yine Kadınlar sevgili veya eş seçimlerinde ortak zevkler ve toplumsal anlamda güçlü ve eğitimli erkek tercih ederken, (ki bu evrimsel olarak hayvanlarda da ortak olan türün devamına ilişkin içgüdüsel bir davranıştır.) erkekler ise tek bir şeye bakıyor; fiziksel özellikler...

bu ve benzeri sözlük kızları üzerinden evrensel kadına yönelik saldırgan başlıklar erkek bilinçaltının birer tezahürüdür.

Hayır kimin aşağılık kompleksi bu yazılan başlıklar bilin istedim efendim.
güncel Önemli Başlıklar