bugün

ilker gökkaya hayranı olmak

TRT sanatçısı ilker gökkaya hayranı olma durumu. Çok ilginç diyaloglara sahne olabiliyor. Sözlük yazarı fadimenin dugununde halay basi yani dilara bunlardan biridir. Dilara'nın facebook profilinde bir türküyü görüp dinlemiştim. Sesi çok güzel ve çok da yakışıklı bir adam. Ben klasik "ayy çok yakışıklı ya" muhabbeti yapacağımızı sanarak konuyu açtım ama öyle olmadı. Dilara ile aramızda geçen diyalog:

Dilo: ... işte sakarya üniversitesi devlet konservatuarı mezunuymuş. Yüksek lisans da yapmış.
Ben: eğitimli olduğu belli evet. Sesi çok güzel.
Dilo: evet. Ayrıca çok da naif biri. kubilay dökmetaş ile düet yaptığında üstadın elini öpmek için hamle yapmıştı fakat kubilay dökmetaş onu alnından öpmüştü. Seyrederken Tüylerim diken diken oldu anlatamam. işte bu ruh anadolu türkmen medeniyetine öncülük eden AHi teşkilatında da vardır. Usta-çırak ilişkisindeki o saygıyı görünce değerlerimizin... (ilker gökkaya ile türkmen mirası arasında bağ kurmuş anlattıkça anlatıyor.)
Ben: ya sen ne anlatıyorsun? Adam çok yakışıklı. Boy pos endam var adamda.
Dilo: evet çok yakışıklı. Hatta o hayalimdeki afşin bey profilinin aynısı. gaziantep'in türkleşmesi ve fetihlerin sürekliliğinde rol oynayan selçuklu komutanı afşin bey tam ilker gökkaya gibidir kafamda. Maraş ve sivas üzerinden sakarya'ya kadar akınlar yapmıştır. Böyle çok karizmatik bir türkmen beyidir. Ermeniler ve bizanslılarla mücadele etmiştir. KahramanMaraş'ın afşin ilçesi adını ondan alır.

E maşallah! Tarihçiler ve felsefeciler kafadan çatlak olurlar derlerdi de inanmazdım. iltifatları bile bir başka. Dilara türk milliyetçisi zaten. Dervişin fikri ne ise zikri de odur hesabı. içim şişti valla.

ilker Gökkaya buraları okursa kendisine sesleniyorum. Çok değerli bir sanatçısınız ve hayranlarınız gerçekten farklı düşünüyorlar. Detaycı ve mükemmeliyetçi insanlar. Onları anlamak zor. Kafalar farklı çalışıyor.

Ama abi bu kadar olmaz ya. 91 doğumlu iki kız bir araya gelince ne konuşur? Yani ben ağız tadıyla adamın yakışıklılığından bahsedemedim. içimde kaldı.
güncel Önemli Başlıklar