bugün

caner taslaman

evrimi kabul edip çağ dışı dinine yamamaya çalışan şarlatan. ayrıca bu yüzden ve islamı akli temele oturtacağım diye bide geleneksel islam yorumcularıyla da kavga etmiştir.
ateistlerin onu sevmemesi ona özgü değil ben radikal dincisini de sevmem normalini de sevmem. ateistlere laf çatıyor diye değil yani durum, adamın kafasını cübbeliye tak sırıtmaz fakat kendini farklı zannediyor. ayetleri kafasına göre yorumlayıp dini düzeltiyorum ayağına geleneksel yorumları yıkıyor ve alttan alta bir nevi islamı modern hayata uyumlu hale getiriyor. ancak bunu yaparken kendini fazla kaptırdığı için sıkıntı çıkıyor.
bide her nedense ateistler buna hiçbir şey yapmadığı halde sürekli ateistlere çatıp prim yapmaya çalışıyor. bir ateist ekran önünde çıkıp ateistim demesi bile kendini hedef tahtasına koymaya yeter, bu öyle bir ortamda atıp tutuyor.

gerçekten nesnel bakarsanız din reformcusunun bu çakma luther değil edip yüksel olduğunu görürsünüz. edip de dini modern hayata yorumlayıp kuranı bilimsel temele oturtmaya çalışan biri ama bunu uzlaşma üzerinden yapıyor ve esas kitleyle mücadele ediyor. bu ise genelde ateistlere çatıyor sanki geleneksel yorumu ateistler yapmış gibi de konuşuyor. git kendi yobaz hocalarına çat, ayetleri onlar çeviriyor zaten.

ayrıca yakında yeni bir ekol oluşturursa şaşmam, bunu destekleyip islamla evrimi bağdaştırmaya çalışan bir ekip var. sürekli islam evrimi reddetmez diye dolanıyor.