bugün

suriyelilerin karıştığı olaylar sıralı tam liste

birkaç sene içerisinde yazmak için kağıtların yeterli gelmeyeceği olaylar zinciridir. şimdiden takır takır gidiyorlar 3-4 seneye kalmaz illallah diyecek bugün bunlar için "din kardeşlerimiz gelecekler tabi yeaeaea" diyenler bile.

90 lara yaşı yetenler hatırlayacak kuzey ıraktan kaçanlara sınırları açtılar o zamanlar çocuktuk biz ancak neler olabileceğine dair bir fikrimiz olmuştu bizim şimdiki yaşlarımızda olan abilerimizin söylemlerinden. çok geçmeden o sınırdan gelenler pkk saflarına katılmaya başladı. zulümden kaçıyorlardı sözde ancak kendilerine kucak açan ülkeye zulüm getirmekten de geri kalmadılar. toprak istediler bağımsızlık istediler sonrasında olanlar malum on binlerce masum vatandaşımız katledildi. sadece terör değil ülkedeki suç oranı iki üç misline çıktı..

aradan 25 sene falan zaman geçti işte tam tarihi hatırlayamıyorum bugünde suriyeden zulümden kaçanlar kendilerine kucak açan devlete ve millete zulmetmeye başladı. her akşam haberlerde hırsızlık gasp darp tecavüz ve türlü türlü şeyleri dinliyoruz. birde sanki çocuk kandırır gibi "yabancı uyruklu kimselerin yaptığı" şey diyorlar.. hala daha onları koruyup olayların üstünü örtmeye çalışıyorlar insanın inanası gelmiyor..