bugün

50 senede kazanılan güven 5 dakikada kaybedilir

Doğruluktan hiç bir zaman ayrılmamak gerektiğini belirten bir ana fikirdir. Niçin ana fikir kelimesini kullandım peki hiç merak ettiniz mi ? Güveni sağlayan maddiyat değildir. Ticaret yapanlar bunu daha iyi bilir ve fark eder. Şayet itibarınız varsa güvenilir bir tüccar iseniz şu piyasadan beş kuruş vermeden misal 500 milyar tl lik mal alabilirsiniz. Vurguncular bile piyasayı dolandırmadan önce sahte bir güven tesis ederler önce. Azar azar mal çeker nakit öder ardından yüklü mal çekip buhar olurlar. Ticarette bile güven esas ise, hayatın içinde kim bilir ne kadar önemli ve ehemmiyetlidir.

Tanımasınlar bilmesinler Size itibar etmesinler kız bile vermezler. Siz dışardan bakmayın birilerinin paranın gücüyle at oynattığına. Şayet o koca koca firmalar eğer güven olmasa adım bile atamazlar.

Yahudiler çok önceden beri bu düsturu bildikleri için ticarette sırf başarıyı yakalamak adına (allah rızası ve emri olduğu için değil) güvenden asla taviz vermezler. Gidin görün bakın araştırın istanbul da büyük toptancıların hepsi yahudidir. Buna Diğer bir örnek de almanlardır. Mercedesin arızalı araçları çok kısa bir zamanda apar topar toplatıp yerine yenilerini verdiği meşhurdur.

Ne diyordu robert bosch; "insanların güvenini kaybetmektense, para kaybetmeyi tercih ederim. Verdiğim sözlere ve ürünlerime duyulan güven benim için her zaman kısa vadeli kazançlardan daha önemli olmuştur."

işte biz türk insanı olarak bu yüzden geriyiz ve bunu, bu kafayı değiştirmedikçe de mümkün değil ilerleyemeyiz.
güncel Önemli Başlıklar