bugün

getirilen yasaklara sevinen türk halkı

her ne için olursa olsun yasaklarla, baskıyla bir toplum düzeni kurulmasına sevinen insanların oluşturduğu topluluktur. dün bir kez daha bu ülkede yaşıyor olmaktan utandım.

akp 2002 yılında başa gelirken ohal'in kaldırılmasını ve demokratikleşmeyi vaadediyordu. 2010'dan beri getirdiği yasakların haddi hesabı yok. sadece bu hafta getirilen 3 yasak;

- antalya'da açık alanda içki yasağı
- wikipedia'ya geçici erişim engeli
- evlilik programlarının yasaklanması

geçmiş yıllarda başta youtube engeli olmak üzere keyfi sosyal medya engellerini de görmüştür bu ülke. 2017 referandumundaysa mühürsüz oy skandalıyla durum çok daha vahim bir hal aldı. ülke hiç iyiye gitmiyor.
bu düzensizlikler gösteriyor ki, akp demokratik bir parti olmadığı gibi eskilerden daha da beter olmuştur. yani kurulurken edindiği ilkelerden sapmıştır. sayıca çoğunluk olmanız haklı olduğunuzu göstermez.

kısacası getirilen yasakları sevinçle karşılayan ve ''oh olsun'' çeken insanlar işin ucu yarın öbür gün kendilerine dokunduğunda şikayet etmeye yüz bulamaz. mesela ismail alpen. gelecekte bir kararnameyle sözlüğünün kapatılması mümkün ama o erdoğan'a yanaşarak bunun önüne geçeceğini umuyor. (kişisel görüş) böyle demokrasi ülkesi olmaz.