bugün

darbe nasıl yapılır

gündemimizin en sıcak konusu malum ergenekon davası. kefen parası olmayan adamı eylemleri finanse etmek iddiasıyla bir yıl gözaltında tutup öldürmek, ülkenin şerefli insanlarını ellerinde kelepçe ile rezil rüspa etmek gibi hamleleri göre göre böyle bir oluşumun gerçek olma ihtimaline inanan akranlarımın varlığını görmek ne yazık ki çok üzücü.

ilk olarak bu dava kapsamında yargılananların en ciddi suçu, ülkeyi kaosa sürükleyip, darbe gerekliliğini oluşturacak sartları sağlamak değil mi?

şimdi, darbeyi kim yapar sorusu ile başlamak istiyorum. geçmişteki örneklerinde görüldüğü üzere, ordu yapar. faal göreve devam eden askerlerin ülke yönetimine el koymasıdır darbe. peki ya sözde ergenekon oluşumunun başındaki isimler kim, iki emekli paşa. üstelik bir tanesi atatürkçü düşünce derneği başkanı. zaten iktidarın geçmişine bakılınca olaydaki hayal mahsülü etkenler direk ortaya çıkıyor.

bu duruma rağmen, hala ergenekon oluşumunun varlığına inanlar varsa, darbe olması için bir sürü etken şart, şurt gerekli değildir. birilerinin bir yerlerde bomba patlatmasına, adam kaçırmasına gerek yoktur. yıl 1978/1979 değil. 2008 de yaşıyoruz. şayet tsk karar alırsa darbeyi iki saatte yapar, kimse ne olduğunu bile anlamaz.

herkes kendinden pay biçsin, yaşadığı yerde, evinin, okulunun, işyerinin önünü, arkasını gözünün önüne getirsin. sabah saat altıda iki tane tank, her köşe başında bir manga asker, çatıların üzerinde gezen helikopterler, deniz kenarında ise sahillerinde hücumbotlar. kim karşı çıkabilir, kim dur diyebilir. daha aylar önce darbe ülkeyi 20 sene geri atar, kesinlikle karşıyız, yaptırmayız diyenlerin hangi biri karşı çıkacak. işte darbe böyle olur. kalbi, şekeri, prostatı, kanseri olan, hepsi hayatının son demlerini yaşayan adamlarla olmaz. askerle olur.

her gördüğüne, her duyduğuna inanan insanlardan, ne ulus olur, ne millet. adamakıllı darbe bile olmaz.
güncel Önemli Başlıklar