bugün

hayır diyenlerin hayır demek için nedenleri

formatın anasını mı ağlatıyorum tam emin değilim.
(#36072075) numaralı entryde görüleceği üzere 18 yaşında seçilebilmenin nimet olduğundan bahsetmiş.

yahu, 18 yaşında vekil olmanın tam olarak neresi nimet ? o yaştaki bir gencin hayat tecrübesi nedir ki milleti temsil edebilecek yeterliliğe sahip olsun? o yaştaki bir insanın tahsiline devam etmesi gerekir.

ayrıca hayır deme sebebimiz başlı başına erdoğan felan değil. çıkarın onu kafanızdan.
örneğin 106 maddeyi ele alalım. cumhurbaşkanı yardımcıları icabında cb ile aynı yetkilere sahip olacak. x isimli cumhurbaşkanı x bir sebepten ötürü kendisi yerine vekalet edecek kişiyi belirtmediğinde ve atıyorum, bir kaza geçirdiğinde yetkileri kim ele alacak ? yetkileri ele alan kişinin kripto bir terörist olmadığı nerden bilinecek ? al sana yetki krizi. al sana taht kavgası. öyle ya, şu anki sistemde dahi cumhurbaşkanı yaverlerinin fetöcü olduğu meydana çıktı.

madde 116: cb meclisi feshedebilecek.
meclis, o çok sevdiğimiz milli iradenin meclisteki yansıması. fakat partili cumhurbaşkanı x bir gerekçe ile milletin iradesini feshetme yetkisine sahip.

madde 98e göre milli iradenin sembolü olan meclis cb'ye yazılı bir soru dahi soramayacak.

madde 93'e göre milli iradenin sembolü olan meclis, kendini toplantıya çağıramıyor. ayrıca 87. maddeye göre meclis cb'yi denetleyemiyor.

cumhurbaşkanının denetlenmesinin, yargılanmasının önü açılıyor dediniz fakat 146.maddeye göre o iş yokuş hacılar. zira anayasa mahkemesindeki üyelerin çoğunu cb atıyor. en basit belediye seçimlerinde dahi yeni belediye başkanı kadrolular haricinde tüm ekibi değiştiriyor, biliyorsunuz. aynı şeyi neden cb yapmasın ? neden kendi ekibini atamasın ?

119 maddeye göre istediği zaman ohal ilan edebilen cb, khk çıkararak dilediğini yapabiliyor.

lafa gelince atatürk anayasası demeyi biliyorsunuz. hemen kurucu meclis kayıtlarını inceleyin. mustafa kemal'e başkomutanlık yetkisinin verildiği kayıtlara bakın, inceleyin. tüm yetkilerin verilmesini isteyen kişi atatürk değil, bizzati mebuslar yetkilerin mustafa kemal'e verilmesini "ısrarla" istiyor. atatürk ise yalnızca 6 aylığına bu yetkileri alabileceğini söylüyor ve meclisin kendisini denetleyip, tenkid edebileceğini ifade ediyor.

fakat biz bu seçim ile ne yapıyoruz ? bu yetkileri kalıcı olarak tek bir kişiye veriyoruz.

rejim değişmeyecek diyorsunuz. evet çıkması durumunda bir bakalım. cumhuriyet mi ? evet. fakat lafta.